Στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων συναντήσεων, η Φωτογραφική Ομάδα fplus, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει την Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 19:00, στο Μύλο του Παππά, (1ος όροφος) Γεωργιάδου 53 στη Λάρισα, μια παρουσίαση αφιερωμένη στη Αμερικανίδα φωτογράφο Francesca Woodman (1958 – 1981)
Την παρουσίαση επιμελείται o Νικόλαος Κατσιαρίμπας
Είσοδος Ελεύθερη
Ώρα έναρξης 19.00
Η Φραντσέσκα Γούντμαν γεννήθηκε στο Ντένβερ, του Κολοράντο των ΗΠΑ στις 3 Απριλίου 1958. Οι γονείς της, Jorge Woodman και Betty Woodman άνηκαν στο χώρο της τέχνης.
H Woodman αφού παρακολούθησε το δημόσιο σχολείο στο Boulder, του Κολοράντο, από το 1963 έως και το 1971, γράφτηκε σε ιδιωτικό το γυμνάσιο το 1972 στην Abbot Academy, (ιδιωτικό οικοτροφείο της Μασαχουσέτης). Εκεί άρχισε να αναπτύσσει τις φωτογραφικές της δεξιότητες και άρχισε να ενδιαφέρεται για την τέχνη. Μέχρι το 1975, πέρασε τα καλοκαίρια με την οικογένειά της στην Ιταλία, στην επαρχία της Φλωρεντίας, όπου η οικογένεια ζούσε σε ένα παλιό αγρόκτημα.
Το 1975, σπούδασε στο Rhode Island School of Design και το 1977 μετατέθηκε στο παράρτημα του RISD στην Ιταλία όπου και φοίτησε για ένα χρόνο. Επειδή μιλούσε άπταιστα ιταλικά, ήταν σε θέση να γνωρίσει Ιταλούς διανοούμενους και καλλιτέχνες. Επέστρεψε στο Ρόουντ Άιλαντ στα τέλη του 1978 για να αποφοιτήσει από το RISD.
Η Γούντμαν μετακόμισε στη Νέα Υόρκη το 1979. Αμέσως έκανε προσπάθεια για να κάνει καριέρα στη φωτογραφία. Έστειλε portfolio της δουλειάς της σε φωτογράφους μόδας, αλλά δυστυχώς χωρίς κανένα θετικό αποτέλεσμα.
Στα τέλη του 1980 η Γούντμαν παθαίνει κατάθλιψη από την επανειλημμένη αποτυχία στην καριέρα της και εξαιτίας ενός χωρισμού, κάνει την πρώτη απόπειρα αυτοκτονίας χωρίς επιτυχία και επιστρέφει στο Μανχάταν όπου ζει με τους γονείς της.
Στις 19 Ιανουαρίου του 1981, σε ηλικία 22 ετών, η Φραντσέσκα Γούντμαν αυτοκτόνησε πηδώντας από ένα παράθυρο σοφίτας ενός κτιρίου στην ανατολική πλευρά της Νέας Υόρκης.