Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Λάρισας, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο και τα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης «ΣΥΓΧΡΟΝΟ 1975 - ΝΟΥΣ», παρουσιάζουν  το νέο βιβλίο του Χρήστου Λαγού «ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ – ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Κώστας Σπανός, εκδότης του «Θεσσαλικού Ημερολογίου», Γιώργος  Λεονταρής, Υποστράτηγος ε.α. και Ελένη Λαγού, Φιλόλογος.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.

Τον συντονισμό της όλης εκδήλωσης θα έχει η κ. Δέσποινα Θεοδώρου, δημοσιογράφος και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Λάρισας.

Βιογραφικό

Ο Χρήστος  Λαγός γεννήθηκε  στην Λάρισα το 1948, στην οποία και ζει μόνιμα.
Είναι πτυχιούχος της Α.Σ.Ο.Ε.Ε. (Οικονομικό Πανεπιστήμιο).

Από το 1975 και για 35 χρόνια εργάστηκε ως προϊστάμενος λογιστηρίου σε μεγάλες βιομηχανικές και τεχνικές εταιρείες. Σήμερα είναι συνταξιούχος.
Κατά  το χρονικό διάστημα 1976 – 1980, διετέλεσε ωρομίσθιος καθηγητής σε διάφορα οικονομικάκαι λογιστικά μαθήματα του Τ.Ε.Ι.  Λάρισας, ενώ από το 1981 έως το 1992 διετέλεσε  καθηγητής λογιστικής σε  ιδιωτική σχολή της Λάρισας.

Είναι  παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί τα παρακάτω έργα του:
1.    Φορολογική Λογιστική (1978)
2.    Ελληνική Γραφή (2006)
3.    Αργοναυτική Εκστρατεία. Η αποκάλυψη των μυστηρίων της (2007)
4.    Σύμπαν, στην Αρχαία Ελλάδα και Σήμερα(2008)
5.    Αρχαία Λάρισα (2015).
6.    ΜΙΚΡΑΑΣΙΑ – Θρίαμβος και Καταστροφή.