Μια εκδήλωση για γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά, με αφορμή το βιβλίο «Δάφνη Η Μονακριβούλα» της Λαρισαίας συγγραφέως Λίνας Μουσιώνη, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου,  ώρα 7.00 μ.μ. στο Θέατρο ΟΥΗΛ, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και τις εκδόσεις ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ, την υποστήριξη του βιβλιοπωλείου Άνεμος, ενώ εντάσσεται στο έργο της ΛΑΡΙΣΑΣ – ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙ.
Πρόγραμμα εκδήλωσης:
Χαιρετισμός: Δημήτρης Δεληγιάννης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λαρισαίων
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Phd Άρτεμις Παπαδημητρίου, Σχολική Σύμβουλος 11ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής: Η παιδαγωγική προσέγγιση του βιβλίου σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.
Βάσια Νημά, ψυχολόγος: Ανακαλύπτοντας συναισθήματα και οικογενειακές ιστορίες μαζί.  Μια διαδραστική προσέγγιση του βιβλίου για γονείς.
Η συγγραφέας Λίνα Μουσιώνη θα αποκαλύψει τα μικρά μυστικά της ιστορίας και θα   υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Λίγα λόγια για το βιβλίο
«Με λένε Δάφνη.Με λένε και Ηλιαχτίδα και Πριγκίπισσα και Κούκλα και Δροσοσταλίδα.
Έχω πολλά ονόματα, όμως εσείς μπορείτε να με φωνάζετε απλά Δάφνη.Τα άλλα είναι για τον μπαμπά και τη μαμά.Είμαι η μονάκριβη κορούλα τους. Η Δάφνη, η Μονακριβούλα τους!
Ό,τι κι αν συμβεί…»
Η Δάφνη η Μονακριβούλα είναι ένα βιβλίο για όλα τα παιδιά  που έχουν ερωτήματα, ανάμεικτα συναισθήματα και μεγάλες αγωνίες όταν  απειλούνται οι ισορροπίες στο μικρό τους σύμπαν.
Η ηρωίδα του βιβλίου είναι κάθε παιδί  που θέλει να θωρακίσει τη μοναδικότητά του και να κερδίσει την αποκλειστικότητα της γονεϊκής φροντίδας και προστασίας.  Μέσα από την ανάγνωση της ιστορίας, σκέψεις και συναισθήματα περνούν από  το φίλτρο της αγάπης και της εμπιστοσύνης και  εμφανίζονται απενοχοποιημένα βοηθώντας  τα παιδιά να αναγνωρίσουν τη μοναδικότητά τους.
Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου έχει στόχο, μέσα από την παιδαγωγική και ψυχολογική θεώρησή του, να δείξει πώς μπορεί να λειτουργήσει υποστηρικτικά τόσο στην τάξη όσο και στην οικογένεια.
Για την παιδαγωγική διάσταση του βιβλίου και την εφαρμογή του στη σχολική ομάδα θα μιλήσει η σχολική σύμβουλος κυρία Άρτεμις Παπαδημητρίου.
Η ψυχολόγος κυρία Βάσια Νημά θα συνδέσει  το βιβλίο με το γονεϊκό ρόλο και την αποδοχή των συναισθημάτων των παιδιών μέσα από μια διαδραστική εφαρμογή – άσκηση για τους ενήλικες / γονείς.