Οι εκδόσεις «Θράκα» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του συγγραφέα Βάιου Κουτριντζέ: «Ο τελευταίος αριθμός», που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, Κούμα 28, στις 31/10/2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο λογοτέχνης-δημοσιογράφος Άγγελος Πετρουλάκης, ο δικηγόρος Ευάγγελος Διανελλάκης και ο συγγραφέας.
Αποσπάσματα απ’ το μυθιστόρημα θα διαβάσει η φιλίστωρ  Αθηνά Ματράκη.
Το συντονισμό της εκδήλωσης θα επιμεληθεί ο δημοσιογράφος Λευτέρης Παπαστεργίου.
Θ’ ακολουθήσουν ερωτήσεις-συζήτηση.
Ο συγγραφέας θ’ αναφερθεί, επίσης, σε πρώτη δημόσια ανακοίνωση, στη μελέτη που συντάσσει με αντικείμενο την καταγραφή των Λαρισινών Συγγραφέων, από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας, και στα πρώτα συμπεράσματα που προέκυψαν από την επεξεργασία του υλικού που έχει συγκεντρωθεί.
***
Ο «Τελευταίος αριθμός» είναι ένα σύμμεικτο έργο, ένας συγκερασμός ρεαλιστικής γραφής και μαθηματικής φαντασίας, ένα πρωτότυπο κοινωνικο-μαθηματικό μυθιστόρημα.
Στο κοινωνικό του μέρος ξετυλίγεται η περιπετειώδης ιστορία μιας γυναίκας μαθηματικού που θα εμπλακεί σε απίστευτες καταστάσεις μ’ ένα τέλος που αποδεικνύει τη μεγαλοψυχία της συζύγου που αγαπά τον άντρα της και καταδεικνύει την υπερτερότητα της γυναίκας.
Στο φανταστικό μέρος, το μυθιστόρημα χαρακτηρίζεται μαθηματικό, αφού στη δομή του βασικό στοιχείο αποτελούν οι γνώσεις, όπως τις παραδίδει η Άλγεβρα, και πάνω κει στηρίζεται μέρος της πλοκής του.