Μήνυμα προς τα Σκόπια έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τον χαιρετισμό του στα στελέχη της 1ης Στρατιάς και του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα.
Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι για να λυθεί το όνομα «η γειτονική μας Χώρα πρέπει να επιφέρει όλες εκείνες τις μεταβολές στην έννομη τάξη της. Αρχής γενομένης, από του Συντάγματος, ώστε να εκλείψουν όλα τα ίχνη του αλυτρωτισμού» και πρόσθεσε:
«Και τα ίχνη αλυτρωτισμού που φέρει το ίδιο της το όνομα, και οτιδήποτε άλλο μπορούσε να προκύψει εμμέσως ως προς την αμφισβήτηση συνόρων, όπως προς τις ψευδείς εντυπώσεις περί Εθνοτήτων και ψευδείς εντυπώσεις περί γλώσσας. Ή λοιπόν θα υπάρξουν αυτές οι μεταρρυθμίσεις και οι επέκεινα εγγυήσεις, οι οποίες αφορούν το όνομα, ή εφόσον δεν υπάρξουν αυτές οι κινήσεις δεν υπάρχει καλή θέληση από την πλευρά τους για την είσοδο τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν είμαστε εμείς που παρεμποδίζουμε αυτή την πορεία. Η ίδια η Χώρα, με την στάση την οποία τηρεί, την παρεμποδίζει. Εμείς δείχνουμε όλη μας την καλή μας θέληση».
«Είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε και τον Τόπο μας και την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ είναι μία δύναμη που στηρίζεται στην ενότητα, στην συναντίληψη των Μελών που το απαρτίζουν ώστε να εκτελέσει την αποστολή του. Αλίμονο αν στο ΝΑΤΟ εισέρχονται Μέλη ή είναι υποψήφια μέλη, τα οποία θα έβαζαν μέσα στο ΝΑΤΟ προβλήματα που σήμερα δεν υπάρχουν. Δεν είναι forum επίλυσης διαφορών το ΝΑΤΟ. Πρώτα έχουν λυθεί οι διαφορές και ύστερα στο ΝΑΤΟ αγωνιζόμαστε για την κοινή του αποστολή του» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ