Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας αξιοποιώντας τις δυνατότητες της ψηφιοεπικοινωνιακής εποχής και τις νέες τεχνολογίες προσέγγισε οικογένειες καλώντας τις  να έρθουν στο Μουσείο, να εμπνευστούν και να ψυχαγωγηθούν μέσα από το Οικογενειακό πρόγραμμα «Με αφορμή τα εκθέματα του Μουσείου ταξιδεύω στον κόσμο».
Συγκεκριμένα την Κυριακή 3 Ιουνίου, γονείς και παιδιά ήρθαν στο Μουσείο για μια ξενάγηση -Virtual Reality δράση στο πλαίσιο της νέας Περιοδικής Έκθεσης «Τεκμήρια ελληνικού πολιτισμού: η ναΐφ ζωγραφική αγγίζει παραδοσιακά αντικείμενα. Ίδρυμα Π. και Ε. Μιχελή – Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας».
Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, με αφορμή τα εικαστικά έργα και τα αντικείμενα της έκθεσης, γονείς και παιδιά είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν μέσα από Virtual Reality εκπαιδευτική δράση στην Ιερουσαλήμ και την Αγία Σοφία, να επισκεφθούν τους κοραλλιογενείς υφάλους της Ωκεανίας, να πετάξουν πάνω από τη Βαρκελώνη ή να φτάσουν στο Έβερεστ, να κολυμπήσουν στα βάθη του Ειρηνικού Ωκεανού, να θαυμάσουν το Βόρειο Σέλας, την Ανταρκτική και πολλούς άλλους ακόμα προορισμούς.
Με τις τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας τα εκθέματα του μουσείου απέκτησαν μια διαδραστική υπόσταση και επέτρεψαν μια πιο άμεση επικοινωνία.
Τα παιδιά αλληλεπίδρασαν μεταξύ τους, με τους γονείς τους, με τα εκθέματα  και βίωσαν μια αξέχαστη και πρωτότυπη μουσειακή εμπειρία.
Το Μουσείο  μέσα από την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας πρωτοπορεί καθώς καθίσταται πεδίο γόνιμου διαλόγου και βοηθάει τον επισκέπτη να αποκτήσει μια ευρύτερη εικόνα και επαφή με τον πολιτισμό.
Επιπλέον με αυτήν την προσέγγιση δίνεται η ευκαιρία να αναδειχθούν νέα εργαλεία που θα επαναπροσδιορίσουν το ρόλο και την υπόσταση των μουσείων στη σύγχρονη εποχή.
Η δράση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την ιπεύθυνη του ΛΙΜΛ κ. Φανή Καλοκαιρινού και την εμψυχώτρια  VRE  κ. Αναστασία Καλαφάτη.