Απόλυτα αισιόδοξος σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά και το θέμα των συντάξεων εμφανίστηκε ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα στα γραφεία της Νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.
Εξαπολύοντας επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας, καθώς τόνισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμενε στη μείωση των συντάξεων, ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε ότι η πορεία προς την ανασυγκρότηση της οικονομίας δεν μπορεί έχει απέναντί της έναν φτωχό λαό. Συγχρόνως υπογράμμισε ότι περίπου 1,4 εκατομμύρια συνταξιούχοι δεν θα δουν μειώσεις στις συντάξεις τους ενώ 620 χιλιάδες θα δουν αυξήσεις κατά μ.ό. 99 ευρώ.
Οριακές αυξήσεις στις συντάξεις βλέπει και για τους αγρότες από την 1η Ιανουαρίου του 2019, ενώ σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά τόνισε ότι όλα εξαρτώνται από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Εκεί στάθηκε και για το θέμα της επιστροφής ποσών σε ειδικές ομάδες, όπως είναι οι στρατιωτικοί, οι γιατροί και οι δικαστικοί. επεσήμανε ωστόσο ότι το όριο της συνταξιοδοτικής δαπάνης φτάνει στο 16,2% του ΑΕΠ και με βάση αυτό μπορούν να γίνουν οι οποίες επιστροφές.
Τέλος, ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης υποστήριξε πως το ασφαλιστικό σύστημα είναι βιώσιμο μέχρι και το 2060.

Χρυσόστομος Τρίμμης (thessaliatv.gr)