Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, ημερίδα για τους  Μαθηματικούς της Δ/θμιας Εκπ/σης Λάρισας, στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας.
Η επιτυχία της εκδήλωσης οφείλεται, αφενός μεν στην οργανωτική και καλλιτεχνική κουλτούρα του μοναδικού Μουσικού Σχολείου του ν. Λάρισας και αφετέρου δε στην άριστη συνεργασία των παραγόντων αυτής που ήταν: ο Συντονιστής Μαθητικών Ε.Ε. κ. Κωνσταντίνος Μπουραζάνας, οι  Μαθηματικοί του σχολείου  κ. Νίκος  Κουτσιούλης, κ. Σκαμπαρδώνη Χρυσαυγή , κ. Αλεξία. Τουρναβίτη και ο Βασίλειος Νιτσοτόλης.
Αρχικά απηύθυνε χαιρετισμό ο οργανωτικός συντονιστής του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας  κ.  Γεώργιος  Δοδοντσάκης ,  ο οποίος  εξήρε την σπουδαιότητα τέτοιων δράσεων και αναφέρθηκε στο επιστημονικό και παιδαγωγικό έργο που επιτελούν οι Συντονιστές Ε.Ε.
Ακολούθως  πήρε το λόγο  ο κ. Κ. Μπουραζάνας  ανέπτυξε την εισήγησή του  με  θέμα: «Βελτιστοποίηση  της  διδασκαλίας των Μαθηματικών», παρουσιάζοντας  σύγχρονες  μεθόδους  προσέγγισης μαθηματικών θεωριών που και με τη συνδρομή εποπτικών μέσων,  προσελκύουν   το ενδιαφέρον  τόσο των  διδασκόντων , όσο και των  διδασκομένων  και  παρακινούν  τους μαθητές  στη δημιουργία κριτικής σκέψης .
Εν συνεχεία  ο διακεκριμένος συγγραφέας  των Μαθηματικών κ. Αθανάσιος  Ξένος, ο οποίος αποσαφήνισε ιδιάζουσες περιπτώσεις στη περιοχή της Ανάλυσης .
Η ημερίδα συνεχίστηκε με τη παρουσίαση δύο θεατρικών δρώμενων.
Το πρώτο «Η Γιορτή των Γεωμετρικών Σχημάτων» σε κείμενο και σκηνοθεσία της κ. Χρυσαυγής Σκαμπαρδώνη το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά.
Το δεύτερο «Ο Ρωμαίος, Ιουλιέτα και το Πυθαγόρειο Θεώρημα» το οποίο αποτελεί διασκευή της κ. Καρυαμπά ‘Ηλια (βασισμένο στο αντίστοιχο θεατρικό έργο του Μποστ),σε σκηνοθεσία της κ . Αγγελικής Βόγια.
Τα  θεατρικά δρώμενα επιμελήθηκαν οι Μαθηματικοί  του Μουσικού Γυμνασίου κ. Νίκος  Κουτσιούλης, κ. Χρυσαυγή  Σκαμπαρδώνη, κ Αλεξία Τουρναβίτη και ο κ. Βασίλης Νιτσοτόλης.
Οι  παρευρισκόμενοι   εντυπωσιάστηκαν από την πολύπλευρη προσέγγιση και  οργάνωση της ημερίδας.
Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε βράβευση εννέα μαθητών του Μουσικού Σχολείου,  που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρείας κατά τη τρέχουσα σχολική χρονιά.
Στην ημερίδα συμμετείχε και το παράρτημα της Μαθητικής Εταιρείας  της Λάρισας,  ο πρόεδρος του παραρτήματος κ. Κ. Καραμπάτσας απηύθυνε χαιρετισμό και αναφέρθηκε στις εξαιρετικές επιτυχίες των Λαρισαίων μαθητών στους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.