Στη συνοικία του Αγ.Κωνσταντίνου στη Λάρισα όλοι οι δρόμοι και όλα τα πεζοδρόμια θα αλλάξουν και θα γίνουν καινούρια. Και όχι μόνο. Μικρά στενάκια θα πεζοδρομηθούν και οι παιδικές χαρές θα αναβαθμιστούν. Η σχετική σύμβαση με τον εργολάβο υπεγράφη σήμερα στο Δημαρχείο και οι εργασίες θα αρχίσουν αρχές Δεκεμβρίου, σε λίγες εβδομάδες δηλαδή.
Ο προϋπολογισμός γι αυτές τις παρεμβάσεις είναι 4,13 εκ ευρώ και πρόκειται για χρήματα του Δήμου Λαρισαίων.
Τα έργα θα εκτελεστούν τμηματικά, αρχής γενομένης από την οδό Χρυσοχόου και το τρίγωνο Χρυσοχόου-Νικηταρά- 23ης Οκτωβρίου.
Σε επόμενη φάση 3 δρόμοι της συνοικίας θα μετατραπούν σε ήπιας κυκλοφορίας, δηλαδή με πράσινο και διαμόρφωση τέτοια ώστε τα ΙΧ να κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες. Πρόκειται για τις οδούς Αιόλου, Θεοτοκοπούλου και Ριζοπούλου.


Συνολικά οι παρεμβάσεις που θα αλλάξουν την εικόνα της πυκνοκατοικημένης συνοικίας θα αγγίξουν τα 8 εκ. ευρώ, ανέφερε ο δήμαρχος Λαρισαίων Α.Καλογιάννης.
Μετά τον Αγ.Κων/νο θα ακολουθήσει η αναμόρφωση της συνοικίας του Αγ.Αθανασίου, ενώ στην συνοικία του Ιπποκράτη σύντομα θα φτιαχτεί πλατεία που λείπει από την περιοχή.
Ο κ.Καλογιάννης μίλησε για ολιστική αντιμετώπιση στις συνοικίες και όχι απλά για ένα ή δυο δρόμους ή πεζοδρόμια που θα αλλάξουν.
Σε όσους λένε ότι με καθυστέρηση αρχίσαμε τα έργα, απαντώ ότι από την πρώτη μέρα της θητείας μπήκαμε στις συνοικίες, όπως στους Αγ.Σαράντα όπου αρχίσαμε το 2015, τόνισε ο Δήμαρχος Λαρισαίων.

ert.gr