Στις 24 Σεπτεμβρίου ανοίγει και επίσημα το παζάρι της Λάρισας. Ένας θεσμός, μια σημαντική γιορτή για την πόλη, ένα ιστορικό και όχι μουσειακό γεγονός» όπως τόνισαν οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Σούλτης και Παναγιώτης Νταής σε κοινή συνέντευξη τύπου.
Η πληρότητα αναμένεται να αγγίξει και αυτή τη χρονιά του 100%, ενώ υπάρχουν και 70 επαγγελματίες η αίτηση των οποίων εκκρεμεί.
Τα έσοδα υπολογίζεται οτι θα παραμείνουν στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα και να κυμανθούν στις 600.000 ευρώ καθώς οι τιμές ενοικίασης των χώρων δεν αυξήθηκαν.
Οι θέσεις για εμπορική χρήση είναι 800 περίπου και οι επαγγελματίες που θα δραστηριοποιηθούν στη διάρκεια του παζαριού της Λάρισας ανέρχονται στους 350.
«Προχωράμε στην τεχνική και αισθητική αναβάθμιση του παζαριού και αυτό χρόνο το χρόνο θα φαίνεται περισσότερο» σημείωσε ο δημαρχεύων κ. Σούλτης.
Ο Αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης Παναγιώτης Νταής παρέθεσε σημαντικά στοιχεία για το παζάρι που προέκυψαν από την εκπόνηση μεταπτυχιακής μελέτης των κ. Σωτήρη Φωλίνα και Δρ. Θεόδωρο Μεταξά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με τίτλο «Ο χαρακτήρας του παζαριού της Λάρισας»Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού» .


Όπως δείχνουν τα στοιχεία της μελέτης
-Το 53,3% των επισκεπτών είναι γυναίκες και το 46,8% άντρες
-το 65,8% έχει εισόδημα έως 10.000 ευρώ και μόλις το 4,5% άνω των 25 χιλιάδων
-το 35,9% διανυκτερεύει στη Λάρισα είτε σε φιλικά σπίτια, σε ξενοδοχεία ή άλλα καταλύματα
-το 56% επιλέγει το παζάρι για τις αγορές του, το 45% για διασκέδαση και το 13% για φαγητό
Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι το παζάρι της Λάρισας να προσελκύσει εμπόρους και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα καθώς, σύμφωνα και με τα συμπεράσματα της έρευνας
-είναι γιορτή που καλύπτει το σύνολο του πληθυσμού ηλικιακά, φύλου επαγγέλματος και μορφωτικού επιπέδου
-είναι γιορτή που η διασκέδαση με την αγορά συνυπάρχουν στη συνείδηση του κόσμου και
-με τη συνεχή αναβάθμισή του στην κατηγορία της ψυχαγωγίας και την αισθητική του αρχίζει και γίνεται εξωστρεφές.

ert.gr