Πλούσιες ήταν οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Λαρισαίων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Την Κυριακή, τμήμα του κέντρου της πόλης «έκλεισε» για τα οχήματα από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Η «Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο», αποτελεί μια από τις σημαντικές δράσεις του προγράμματος που αποσκοπεί κεντρικές δράσεις της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας».

Σκοπός των δράσεων είναι η ενθάρρυνση στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης.

Επίσης το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε πολιτιστικός Περίπατος για ΑΜΕΑ με αμαξίδια  την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου  σε συνεργασία και με  τον Πανθεσσαλικό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία και την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Π.ΟΜ.Α.μεΑ.) Θεσσαλίας.

Ο Απόστολος Καλογιάννης συζήτησε με τους  συμμετέχοντες και έκανε μια σύντομη ενημέρωσε για την πορεία υλοποίησης των μεγάλων αλλαγών στον κεντρικό τομέα της πόλης. Κρίσιμο ζήτημα χαρακτήρισε είναι η προσπάθεια να αλλάξουμε σταδιακά και αντιλήψεις.

Το Σάββατο με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων και του Συλλόγου Φίλων Διαχρονικού Μουσείου, διοργανώθηκε  πολιτιστικός περίπατος στο κέντρο της πόλης.

Το ποδήλατο γιόρτασε το απόγευμα του Σαββάτου, με την ποδηλατοβόλτα  από τις 5 μ.μ. εως τις 7 μ.μ. σε συνεργασία με την Ακαδημία Ποδηλασίας του Δήμου Λαρισαίων τον Ποδηλατικό Σύλλογο  «Π.Α.Σ Πηνειός» και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας  «Institut Francais»  και τη συμβολή των εθελοντών για τον ΕΟΔΥΑ στην ασφάλεια της. 

Τέλος, στην Κεντρική Πλατεία συνεχίζεται μέχρι και την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου η Εκθεση Ηλεκτροκίνηση. Αντιπροσωπείες οχημάτων και εταιρείες  που δραστηριοποιουνται στο χώρο της ηλεκτροκίνησης, παρουσιάζουν ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, ποδήλατα, πατίνια, αμαξίδια κ.α.

Την έκθεση επισκέφθηκε προ ημερών ο Δήμαρχος κ. Απ. Καλογιάννης, ο οποίος συζήτησε με εκθέτες και συμπολίτες για την ηλεκτροκίνηση.