Στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, ο ηθοποιός Αποστόλης Τότσικας, ο παγκόσμιος πρωταθλητής ποδηλασίας Χρήστος Βολικάκης και ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος ξεκίνησαν ποδηλατάδα στη Λίμνη Κάρλα, που βρίσκεται στα όρια των Νομών Λαρίσης και Μαγνησίας και σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στα Βαλκάνια. Με το σύνθημα «Ταράξαμε τα νερά» οι τρεις τους που μάλιστα συνδέονται με την περιοχή μιας και πρόκειται για την ιδιαίτερη πατρίδα τους, ξεκίνησαν στις 6 το πρωί να διασχίζουν την έκταση της λίμνης, η οποία θα καταλαμβάνει 38.000 στρέμματα στην πλήρη έκταση της.
Με τη βοήθεια της «Golden Movies» που σκηνοθέτησε την βόλτα των τριών φίλων στο χώρο της λίμνης, που θα προβάλλεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για όλο το 2019, οι τρεις τους προσπάθησαν να αναδείξουν με έναν ευφάνταστο και καθόλου ασυνήθιστο τρόπο (τουλάχιστον για τον έλληνα πρωταθλητή) το μεγάλο έργο που γίνεται στην περιοχή.
Στη Λίμνη Κάρλα ζουν 181 είδη πουλιών και 14 είδη ψαριών, ενώ πέρα από σημαντικό βιότοπο, μοιάζει και με έναν υπέροχο προορισμό για κάθε είδος επισκέπτη πολύ κοντά τόσο στη Λάρισα, όσο και στον Βόλο, στο λιμάνι του οποίου κατέληξε η όμορφη βόλτα ευαισθητοποίησης και ανάδειξης της σπουδαίας δουλειάς που γίνεται στη Μαγνησία. Στο φινάλε της διαδρομής οι τρεις άνδρες άρχισαν και τις selfie, ενώ αν αναλογιστεί κανείς και το promo video φάνηκαν να το απολαμβάνουν ιδιαίτερα.

athensvoice.gr