Στην άμεση πώληση του εργοστασίου Ζαχάρεως της Λάρισας προχωράει η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, σύμφωνα με πληροφορίες του kosmoslarissa.gr.

Η πώληση του ακινήτου της Λάρισας (συμπεριλαμβανομένου και του μηχανολογικού εξοπλισμού), θα ξεκινήσει έναντι ενδεικτικού τιμήματος τουλάχιστον οκτώ εκατομμυρίων ευρώ, όπως αυτό προκύπτει από την τελική έκθεση αποτίμησης τρίτου ανεξάρτητου εκτιμητή, προς απομείωση του τραπεζικού δανεισμού της Εταιρείας.

Στις 26 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης με βασικό θέμα την έγκριση από τον βασικό μέτοχο -τον εκκαθαριστή της Αγροτικής Τράπεζας- των όρων δανειακής αναδιάρθρωσης με την Τράπεζα Πειραιώς.

Η τράπεζα για να προχωρήσει σε νέα εκταμίευση ύψους 12 εκατ. ευρώ -απαραίτητη για να αποπληρωθούν οι οφειλές προς τους τευτλοπαραγωγούς- αλλά και για να αναδιαρθρώσει τον δανεισμό ύψους 150 εκατ. ευρώ της ΕΒΖ έχει ζητήσει μεταξύ άλλων την πώληση ακίνητης περιουσίας (παλαιών  εργοστασίων και ακινήτων)  και τη ρευστοποίηση των δύο μονάδων που διαθέτει η ΕΒΖ στη Σερβία. Όπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία στον πρόσκληση της συνέλευσης, τα προς ρευστοποίηση περιουσιακά στοιχεία αποτιμώνται στα 50 εκατ. ευρώ τα οποία θα μειώσουν ισόποσα τον δανεισμό. Με το ΟΚ του εκκαθαριστή - βασικού μετόχου που αναμένει η Πειραιώς ώστε να θέσει σε εφαρμογή το πλάνο αναδιάρθρωσης των δανείων αναμένεται να ξεκινήσει μια καινούργια περίοδος για την πολύπαθη εταιρεία με στόχο την εξυγίανση της προς όφελος της πρωτογενούς παραγωγής και της ελληνικής οικονομίας.