Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ στο πλαίσιο της Εταιρικής της Υπευθυνότητας διοργάνωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μια σειρά από σημαντικές πρωτοβουλίες στην Αθήνα και στη Λάρισα με στόχο την έμπρακτη υποστήριξη στην κοινωνία και το περιβάλλον.

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου με την πολύτιμη βοήθεια 85 εργαζομένων και των οικογενειών τους υλοποιήθηκαν με ενθουσιασμό εργασίες αναμόρφωσης και καλλωπισμού στο Ίδρυμα Χατζηκώνστα στο Χαλάνδρι. Το συγκεκριμένο Ίδρυμα, με συνεχή λειτουργία από το 1853, είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και σήμερα φιλοξενεί 42 άπορα παιδιά ως εσωτερικούς οικότροφους ενώ παράλληλα υποστηρίζει οικονομικά 170 παιδιά κυρίως μονογονεϊκών οικογενειών, τα οποία παραμένουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Εκτός από την εθελοντική τους εργασία, οι άνθρωποι της εταιρίας συγκέντρωσαν ρούχα, παπούτσια, βιβλία και είδη ιματισμού για να βοηθήσουν στην κάλυψη των αναγκών των παιδιών, ενώ η ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ προσέφερε στο Ίδρυμα 1.000 κιλά μακαρόνια. Η πρωτοβουλία αυτή, σε συνεργασία με τον ελβετικό οργανισμό Myclimate, χαρακτηρίστηκε κλιματικά ουδέτερη.

Παράλληλα, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, 120 εργαζόμενοι της ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ προχώρησαν με τις οικογένειες τους και σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Λάρισας, στη δενδροφύτευση 300 δέντρων στην περιοχή της Γιάννουλης. Η εταιρία χορήγησε το ανάλογο σύστημα ποτίσματος, ενώ δώρισε 1.000 κιλά μακαρόνια στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της περιοχής. 

Τέλος, οργανώθηκε αιμοδοσία των εργαζομένων της εταιρίας στην Αθήνα και την Λάρισα κατά την οποία συλλέχθηκαν συνολικά 44 φιάλες αίματος. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κος Αλέξανδρος Κίκιζας δήλωσε: «Η δενδροφύτευση, η εθελοντική αιμοδοσία, η παροχή τροφίμων και η εθελοντική εργασία σε ιδρύματα είναι δράσεις της ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ στο πλαίσιο της εταιρικής της υπευθυνότητας που έχουν ως στόχο την ενεργή συνεισφορά σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού αλλά και την περιβαλλοντική αφύπνιση όλων μας. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εργαζομένους μας που αγκαλιάζουν με τόσο ενθουσιασμό αυτές τις δράσεις και δεσμευόμαστε προς την κοινωνία για την συνέχιση της καθιερωμένης, πλέον, εβδομάδας εθελοντισμού».