H Σπηλιά είναι το κυριότερο ορμητήριο ορεινών δραστηριοτήτων της Λάρισας. Στην περιοχή του κυρίως Κισσάβου υπάρχει δυνατότητα πεζοπορίας στο μονοπάτι προς την κορυφή χειμώνα και καλοκαίρι, αναρρίχησης, διαδρομών με ποδήλατα βουνού ή οχήματα 4X4, ιππασία ή και ορειβατικό σκι. Επίσης, ανάβαση στον Προφήτη Hλία, την ψηλότερη κορυφή του Κισσάβου.

«Η εποχή τώρα είναι πολύ καλή για να επισκεφτεί κανείς το χωριό», επεσήμαναν στην ΕΡΤ ο Νίκος Σελήνης με τον Γιάννη Βαϊτση, καθώς το χιόνι που έπεσε προσδίδει μια ονειρική ομορφιά στη Σπηλιά που είναι χτισμένη στον Κίσσαβο σε υψόμετρο 850 μ. και απέχει 32 χλμ. από τη Λάρισα.

Οι πρώτοι επισκέπτες βρίσκονται ήδη στη Σπηλιά για να απολαύσουν το χιονισμένο τοπίο και να επιδοθούν στα χειμερινά σπορ. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι θα γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου στο ορεινό καταφύγιο του Κισσάβου. Ανάμεσα τους, η Εύη και ο Νίκος από την Ύδρα που βρίσκονται στην Σπηλιά μαζί με μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Λάρισας που ετοιμάζεται και φέτος να πραγματοποιήσει την αλλαγή του χρόνου στον Κίσσαβο.

Ο δρόμος τόσο για την Σπηλιά, όπου, ο επισκέπτης μπορεί να βρει και καταλύματα και να γευτεί ντόπια παραδοσιακά προϊόντα, είναι ανοικτός καθώς για αυτό, φροντίζουν μηχανήματα της Π.Ε. Λάρισας. Το ίδιο ισχύει και για το καταφύγιο του Κισσάβου που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω από το χωριό

ert.gr(B.Μητρούσιας)