Κατηγορηματικά αντίθετοι είναι οι πράκτορες του ΟΠΑΠ στο νέο σχέδιο συμβάσεων που τους κοινοποίησε ο Οργανισμός και μάλιστα με εξώδικο, όπως ανέφεραν στη σημερινή σύσκεψη εκπροσώπων τους από τη Θεσσαλία και τη Βόρεια Ελλάδα που έγινε στο Επιμελητήριο Λάρισας. Στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση για το όλο θέμα και από το νομικό σύμβουλο του Συλλόγου της Λάρισας Αλέξη Κούγια.
Οι πράκτορες του ΟΠΑΠ χαρακτηρίζουν αποικιοκρατικές τις νέες συμβάσεις αφού προβλέπουν αφενός δραματική μείωση των προμηθειών τους και άγνωστο ποσοστό μείωσης των προμηθειών αυτών από το 2021 και μετά, ενώ επιτρέπουν παράλληλα στον Οργανισμό να λύσει χωρίς αποζημιώσεις τις συμβάσεις και να δημιουργήσει και παράλληλο δίκτυο πρακτόρων, χωρίς να λειτουργεί αποκλειστικά με το υπάρχον δίκτυο των 4.680 πρακτόρων που λειτουργούν στην επικράτεια.

Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι των Συλλόγων στις 21 και 22 Φεβρουαρίου στη γενική συνέλευση των πρακτόρων του ΟΠΑΠ απορρίφθηκε με 98 ψήφους έναντι 51 το νέο σχέδιο συμβάσεων του Οργανισμού, ενώ έχει ήδη ασκηθεί προσφυγή στο ΣτΕ από 11 Σωματεία για την ακύρωση του κανονισμού, ώστε να καταπέσουν και οι νέες συμβάσεις που καλούνται να υπογράψουν οι πράκτορες.
Στη ενημερωτική συγκέντρωση παρευρέθηκαν εκτός από τους εκπροσώπους του Συλλόγου της Λάρισας, ο κ. Θ. Αθανασιάδης μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρακτόρων του ΟΠΑΠ, η πρόεδρος του Σωματείου Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής Αν. Τζαμπαζλή, η πρόεδρος του Σωματείου Πιερίας Μ. Μητσιμπόνα και οι πρόεδροι από τα Σωματεία Σερρών Σπ. Πασχάλης, Ημαθίας Μ. Χαιρίδης και Πέλλας Στ. Σεβαστιάδης.
ert.gr(Iωάννης Γιάτσιος)