Συνάντηση για πρόγραμμα που αφορά στη προώθηση της κουλτούρας της ποιότητας στην εκπαίδευση διοργάνωσε στο Βόλο ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΔΗΜΗΤΡΑ στις 5 και 6 Δεκέμβρη.

Ο γενικός στόχος του τριετούς προγράμματος, στο οποίο ο εκπαιδευτικός οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ» συμμετέχει ως εταίρος, είναι να στηρίξει τη διεύθυνση φορέων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ) ώστε να παρακινήσει και να εμπλέξει το διδακτικό προσωπικό στην εφαρμογή πρωτοβουλιών ποιότητας μέσω κατευθυντήριων γραμμών. Οι κατευθυντήριες γραμμές θα καλύπτουν τις ακόλουθες πτυχές:

ευαισθητοποίηση επί της διασφάλισης της ποιότητας (ΔΠ) και των θετικών της

συμμετοχή του προσωπικού στην επιλογή του μοντέλου διασφάλισης ποιότητας

σχεδιασμός της διαδικασίας αξιολόγησης της ΔΠ σε συνεργασία με το διδακτικό προσωπικό

επανεξέταση και σχεδιασμός ως προς τη βελτίωση των δραστηριοτήτων ΕΕΚ

προώθηση ενός κοινού οράματος για την ΕΕΚ.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης συνάντησης, 6 οργανισμοί εκπροσωπώντας έξι χώρες (Σουηδία, Ισπανία, Αγγλία, Κύπρος, Ολλανδία και Ελλάδα) συζήτησαν επί θεμάτων σχετικά με τη διασφάλιση της ποιότητας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, τους στόχους της ευρωπαϊκής στρατηγικής καθώς και το συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων ως προς την εφαρμογή βασικών κοινών αρχών ποιότητας. Στα πλαίσια της συνάντησης συζητήθηκαν σχετικές πρακτικές και συστήματα που υιοθετούνται από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ανταλλάχθηκαν ιδέες και προτάσεις προκειμένου να σχεδιαστούν με ακρίβεια  τα επόμενα στάδια του έργου.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΕΕ ΑΕ, Παλαιολόγου 19, Λάρισα, τηλ. 2410554026, κ. Αναστασοπούλου (email: anastasopoulou@dimitra.gr).