Σε δεύτερο διαγωνισμό, μετά τον περσινό που ακυρώθηκε για τυπικούς λόγους, προχωράει ο Δήμος Λάρισαίων για την εγκατάσταση συστήματος διαχείρισης πεζοδρόμων.

Η προκήρυξης του έργου έργου δημοσιεύτηκε την Παρασκευή και προβλέπει οι προσφορές να ανοίξουν στις 26 Ιουλίου. 

Πρόκειται για σύστημα με βυθιζόμενα κολωνάκια η λειτουργία των οποίων θα υποστηρίζεται από κέντρο ελέγχου, εντός του Δήμου, 24ωρης παρακολούθησης.

Το έργο είναι ιδιαίτερα χρονοβόρο ως προς την υλοποίησή του καθώς απαιτεί 32 μήνες από την ανάθεση της σύμβασης. Επομένως δεν αναμένεται να το δούμε να λειτουργεί πριν από το το 2021.

Πρόκειται για έργο που στοχεύει, όπως σημειώνει ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Δημ. Μαβίδης, «στο πεζοδρομημένο κέντρο της Λάρισας να τηρηθούν οι κανόνες και οι πεζόδρομοι να μην είναι αδιακρίτως προσπελάσιμοι σε όλους». 

Το σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης οχημάτων στους πεζόδρομους θα δημιουργήσει νέα δεδομένα αφού με τις μπάρες σε όλο το πεζοδρομημένο Κέντρο της Λάρισας θα ελέγχεται η διέλευση οχημάτων ενώ στη «λίστα» του συστήματος ελέγχου, δικαίωμα εισόδου στους πεζόδρομους θα έχουν, μεταξύ άλλων, μόνιμοι κάτοικοι, μεταφορείς, τροφοδοσία καταστημάτων, οχήματα έκτακτης ανάγκης ΕΚΑΒ, ΕΛ.ΑΣ., ΠΥ) και οχήματα του Δήμου (αποκομιδή απορριμμάτων).

Λ.Ε. (με πληροφορίες από Βαγγέλη Κακάρα, Ελευθερία)