Η υλοποίηση νέων σημαντικών έργων στην πόλη της Λάρισας δρομολογείται με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων και της Εγνατίας Οδού Α.Ε.
Οπως σημειώνεται σε δελτίο Τύπου της δημοτικής αρχής "η σύμβαση που υπεγράφη, το απόγευμα της Παρασκευής, μεταξύ του δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη και του προέδρου της «Εγνατίας Οδός Α.Ε.» κ. Απόστολου Αντωνούδη, προβλέπει ότι η Εγνατία θα αναλάβει την προκήρυξη αλλά και την επίβλεψη συγκεκριμένων μελετών και έργων.
Ειδικότερα, η εταιρεία του δημοσίου  «Εγνατία Οδός Α.Ε.», θα δρομολογήσει την μελέτη και στην συνέχεια την προκήρυξη για την κατασκευή 5 κυκλικών κόμβων, την κατασκευή γεφυρών αλλά και την ενεργειακή αναβάθμιση του φωτισμού της πόλης. Επίσης και η επίβλεψη των έργων θα γίνει από την «Εγνατία»  Ο εκτιμώμενος προυπολογισμός των παραπάνω έργων υπολογίζεται στα 3,5 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά τους κυκλικούς κόμβους αυτοί θα κατασκευαστούν στα εξής σημεία:
1. Ηρώων Πολυτεχνείου – Βόλου – 23ης Οκτωβρίου
2. Ηρώων Πολυτεχνείου – Φαρσάλων
3. Φαρσάλων – Θεοφράστου
4. Παιωνίου – Θεοφράστου
5. Καρδίτσης – Μυρμιδόνων (προέκταση Σαρίμβεη)
Επίσης δίδυμες γέφυρες θα κατασκευαστούν στην οδό Κάρλας στη συμβολή της με την τάφρο που διασχίζει τις συνοικίες του Αγίου Γεωργίου και της Τούμπας.  Ασμάκι.
Τονίζεται ότι η συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων με την Εγνατία Οδό Α.Ε., θα επιταχύνει την υλοποίηση του σχεδιασμού της δημοτικής αρχής για τις μεγάλες αλλαγές στην πόλη της Λάρισας. Εξάλλου είναι γνωστό ότι τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου είναι επιφορτισμένα με το τεράστιο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη την πόλη. Ετσι, επι της ουσίας,  η συνεργασία του Δήμου με την Εγνατία Οδό Α.Ε. λειτουργεί ενισχυτικά για την υλοποίηση στο άμεσο μέλλον και άλλων ιδιαίτερα σημαντικών έργων για την Λάρισα και τους πολίτες.
Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν ο αναπληρωτής δήμαρχος και αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιώργος Σούλτης και η γενικής γραμματέας του Δήμου Λαρισαίων κ. Βάσω Μόσιαλου."