Κραυγή αγωνίας από κατοίκους της Μάνδρας για την ασφάλειά τους, το βράδυ της Δευτέρας κατά τη συνέχεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, απόντων τόσο του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη, όσο και της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Ρένας Καραλαριώτου.

Συγκεκριμένα η κα Ελισάβετ Παπαδοπούλου, κάτοικος Μάνδρας και επιχειρηματίας στην περιοχή, σε έντονο ύφος στράφηκε κατά του δημάρχου Λαρισαίων, λέγοντας πως δεν τήρησε την υπόσχεσή του ότι αν ο αριθμός των προσφύγων που φιλοξενούνται στο Κουτσόχερο ξεπεράσει τους 1200, θα είναι στο πλευρό τους.

Παράλληλα κατήγγειλε πως παιδιά από το κέντρο φιλοξενίας του Κουτσόχερου κυκλοφορούν στο χωριό κρατώντας στιλέτα, άνδρες φωτογραφίζουν με τα κινητά τους τα παιδιά του χωριού κάνοντας περίεργα νοήματα, πετούν πέτρες σε σπίτια για να δουν αν κατοικούνται, «εισβάλλουν» στις αυλές των σπιτιών και κλέβουν οπωροκηπευτικά.

Σε έντονο ύφος και η τοποθέτηση μιας ακόμη κατοίκου της Μάνδρας η οποία κατήγγειλε πως ένα προσφυγόπουλο 10 ετών έβγαλε μαχαίρι σε παιδί του χωριού, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό ως τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

«Ήρθαμε να σας πούμε πόσο δυσκόλεψε η ζωής μας, θέλουμε να απαλλαγούμε όχι από τους ανθρώπους αλλά από τη δυσκολία που βιώνουμε», κατέληξαν οι κάτοικοι της Μάνδρας, σημειώνοντας την έλλειψη αισθήματος ασφάλειας, καθώς υπάρχει μόνο ένα περιπολικό για 2 χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονται στον καταυλισμό αλλά και για ένα ολόκληρο χωριό.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Δεληγιάννης ζήτησε συγγνώμη από τους κατοίκους για την απουσία του δημάρχου, τόνισε ωστόσο ότι δεν μπορεί να γίνει συζήτηση επί του θέματος τη συγκεκριμένη στιγμή.

Παράλληλα ο κ. Δεληγιάννης παρέπεμψε στις ενέργειες της διαπαραταξιακής επιτροπής που έχει συσταθεί για το προσφυγικό, σημειώνοντας πως συλλέγει στοιχεία και πρόκειται να επισκεφθεί το κέντρο φιλοξενίας στο Κουτσόχερο.

Εκ μέρους της διαπαραταξιακής επιτροπής, ο κ. Σωτήρης Βούλγαρης σημείωσε πως το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε τετράωρη σύσκεψη για το θέμα, σημειώνοντας πως και οι πέντε παρατάξεις το αντιμετωπίζουν με ευαισθησία, και διαβεβαιώνοντας πως κανείς δε μπαίνει χωρίς έλεγχο στο Κέντρο Φιλοξενίας, ενώ τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη ο διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

tinealarissa.gr