Προσλήψεις προσωπικού, ώστε η Αβερώφειος Γεωργική Σχολή της Λάρισας να μπορέσει να λειτουργήσει απρόσκοπτα κατά την φετινή χρονιά, αναμένονται εντός των προσεχών ημερών.

Η Σχολή ως πρότυπο δημόσιου εκπαιδευτικού ιδρύματος στην Ελλάδα προσφέρει στους σπουδαστές της την απαραίτητη τεχνογνωσία για την άρτια κατάρτισή τους στον αγροτικό τομέα. Όπως κάθε χρόνο είναι και φέτος αντιμέτωπη με το χρόνιο ζήτημα που αφορά στην έλλειψη εκπαιδευτικού, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού με κίνδυνο το σχολικό έτος να μην ξεκινήσει κανονικά.

 Σε επικοινωνία του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παπαδόπουλου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, διευκρινίστηκε η κρισιμότητα του ζητήματος και ζητήθηκε να επισπευστούν οι διαδικασίες για την προκήρυξη προσλήψεων. Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Λαρισαίου βουλευτή «Μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες αναμένεται η πρόσληψη ατόμων σε όλους τους απαραίτητους τομείς του μαθησιακού καθήκοντος της σχολής, αφού η προκήρυξη έχει ήδη εγκριθεί από τα αρμόδια υπουργεία και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους». Σε δήλωσή του, ο βουλευτής αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Είναι πρωταρχικός στόχος αυτής της κυβέρνησης η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Για τον λόγο αυτό η στήριξη τέτοιων δημόσιων σχολών που παράγουν έτοιμους και τεχνολογικά καταρτισμένους αγρότες είναι επιτακτική ανάγκη. Μαζί με τη δική τους βοήθεια και συμβολή μπορεί η αγροτική οικονομία να εξελιχθεί και να προσφέρει νέες δυνατότητες στον αγροτικό κόσμο αλλά και στην οικονομία της χώρας».