Με χιόνια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, προβλήματα στην Εθνική οδό πριν την Αθήνα, τσουχτερό κρύο και θυελλώδεις ανέμους έφτασε το κύμα κακοκαιρίας που θα ταλαιπωρήσει τη χώρα τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή το βράδυ.

Από τις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης ξεκίνησε πυκνή χιονόπτωση στα προάστια της Αθήνας με αποτέλεσμα να το στρώσει και σε σημεία της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας κυρίως στο ύψος του Καπανδριτίου. Καλό θα είναι οι οδηγοί που θα κατευθυνθούν σήμερα Πέμπτη από την Θεσσαλία για την πρωτεύουσα να ενημερώνονται από την Τροχαία για την κατάσταση του δρόμου και να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Λόγω της πυκνής χιονόπτωσης η Τροχαία το πρωί της Πέμπτης σταματά τις νταλίκες που κινούνται στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, από το ύψος των διοδίων του Καπανδριτίου. Τα πρώτα οχήματα σταμάτησαν περίπου στις 5 το πρωί, όταν προς στιγμήν δημιουργήθηκε ουρά περίπου 800 οχημάτων. Άμεσα όμως το πρόβλημα αποκαταστάθηκε και η κυκλοφορία για τα ΙΧ διεξάγεται κανονικά.

Η κυκλοφορία για τις νταλίκες εξάλλου έχει απαγορευτεί στο τμήμα από τον Άγιο Στέφανο ως τον Σύριο και στα δύο ρεύματα.

Κλειστή για τις νταλίκες είναι και η επαρχιακή οδός Ελευσίνας - Θήβας από το 4ο χιλιόμετρο.

Εντός της Αττικής χιόνι έπεσε στο Μαρούσι, την Αγία Παρασκευή, του Παπάγου, με τους οδηγούς στην Κηφισίας, την Μεσογείων και τους γύρω δρόμους να κινούνται με αργή ταχύτητα προς αποφυγή ατυχημάτων, ενώ ακόμη και στο κέντρο χιόνιζε. Παρ' όλα αυτά, στις κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά αλλά με πολύ προσοχή, ενώ δυσκολίες υπάρχουν στους πλευρικούς δρόμους που εξαιτίας του γεγονότος πως δεν «πατιούνται» αρκετά, το χιόνι προλαβαίνει να τους σκεπάσει.

Οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου φτάνουν μόνο μέχρι τον σταθμό «Ειρήνη».

Σε ότι αφορά τον καιρό στη Θεσσαλία σήμερα Πέμπτη, η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές κυρίως στην Ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και την Ανατολική Στερεά.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 με 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -3 ως 7 βαθμούς Κελσίου.