H αριστούχος Eιρήνη Χρυσικού με βαθμολογία 9,53 διάβασε χθες τον όρκο στην αποφοίτηση του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Κατάγεται από τη Λάρισα και παρόλο που αρχικός της στόχος ήταν το τμήμα ειδικής αγωγής, κατάφερα να περάσω στο τμήμα προσχολικής αγωγής και τελικά της άρεσε περισσότερο.

Η ίδια ανέφερε ότι για να συγκεντρώσει αυτή τη βαθμολογία δεν έκανε ιδιαίτερες θυσίες.

"Παρακολουθούσα τις διδασκαλίες και έτσι δεν έχανα συχνά μαθήματα από την παράδοση των καθηγητών. Νομίζω ότι αυτό ήταν το κλειδί για να γράφω καλά στις εξεταστικές."

Στα σχέδιά της είναι να συνεχίσει τις σπουδές της με μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που ήταν και ο αρχικός της στόχος, ή να ασχοληθεί με τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και συγκεκριμένα με τους πρόσφυγες.

Από το πρόγραμμα σπουδών της άρεσαν περισσότερο τα μαθήματα κοινωνιολογίας αλλά και τα μαθήματα γλώσσας.

«Όλοι οι καθηγητές μας ήταν πολύ καλοί αλλά αυτά τα δύο μαθήματα με άγγιξαν περισσότερο» δήλωσε η Ειρήνη ενώ σημείωσε πως από τα φοιτητικά χρόνια θα τις μείνουν οι φιλίες που έκανε κυρίως με τα κορίτσια που γνώρισε στο τελευταίο έτος σπουδών και στην πρακτική.

e-thessalia.gr