Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύττει ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός όλη την Θεσσαλία, καθώς οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες.
Κλειστά λόγω της πυκνής χιονόπτωσης έμειναν τα σχολεία στον Δήμο Ελασσόνας, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά στα Αμπελάκια, την Αιγάνη και την Καλλιπεύκη στον δήμο Τεμπών. Κλειστά τα σχολεία και στον Δήμο Αγιάς. Με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στα ορεινά σε όλο το νομό Λάρισας. Στα παράλια και πάλι φούσκωσαν τα ρέματα και πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια. Ήδη παρενέβη εισαγγελέας που διέταξε προκαταρκτική έρευνα για τις καταστροφές σε υποδομές και οδικό δίκτυο στην περιοχή.
Αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Αθήνας στο ύψος του Μεγάλου Μοναστηρίου, όπου είχε συγκεντρωθεί μεγάλη ποσότητα νερού.
Νωρίς το πρωί έμεινε κλειστός ο δρόμος Λάρισας-Ελασσόνας στο ύψος της Μελούνας, εξαιτίας της σφροδρής χιονόπτωσης και λόγω βλάβης του εκχιονιστικού μηχανήματος της Περιφέρειας. Στάλθηκε άλλο γκρέιντερ και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε. Το ύψος του χιονιού σε Βερδικούσια και Λιβάδι φτάνει το μισό μέτρο. Τα πρωινά δρομολόγια του ΚΤΕΛ προς τα ορεινά χωριά της Ελασσόνας δεν πραγματοποιήθηκαν.
Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές στον Δήμο Τεμπών, καθώς υπάρχουν φόβοι υπερχείλισης του Πηνειού στη γέφυρα στους Γόννους, στο δρόμο από Μακρυχώρι προς Γόννους.
Σε ύφεση βρίσκονται αυτή την ώρα τα καιρικά φαινόμενα.
Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, που μίλησε στην ΕΡΤ Λάρισας, αργά το απόγευμα προς βράδυ θα σημειωθούν και πάλι βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις αλλά πολύ μικρότερης έντασης. Ο καιρός θα βελτιωθεί την Παρασκευή.
Την Τετάρτη στα ορεινά πάνω από τα 1200μ θα επικρατήσουν πολικές θερμοκρασίες με το θερμόμετρο να δείχνει ακόμη και -8 βαθμούς κελσίου.

ert.gr