Ο Δήμος Λαρισαίων  σχετικά με τις διαδικασίες για την απαλλοτρίωση των ακινήτων που βρίσκονται στον χαρακτηρισμένο ως Κοινόχρηστο Χώρο (ΚΧ) 867 Γ, που περικλείεται από τους δρόμους Παπαναστασίου, Βενιζέλου, Απόλλωνος και Ύδρας και βρίσκεται ακριβώς απέναντι απο το Α’ Αρχαίο Θέατρο, σημειώνει τα εξής: 
Στις 29 Δεκεμβρίου του 2015, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης ανακοίνωσε ότι μετά από επαφές και συζητήσεις, εξασφαλίστηκε για το Δήμο Λαρισαίων, μέσω του Πράσινου Ταμείου, ποσό 7 εκατ. ευρώ περίπου  για τις διαδικασίες της απαλλοτρίωσης των ακινήτων του τετραγώνου, ακριβώς μπροστά από το σημαντικότερο Μνημείο της πόλης. Από μόνο του το γεγονός συνιστά μια τεράστια επιτυχία. Άμεσα δρομολογήθηκαν  όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες  και αυτή τη περίοδο η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο των συζητήσεων με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων, στη βάση συγκεκριμένης πρότασης. Τις σχετικές συζητήσεις, που πραγματοποιούνται σε ιδιαίτερα καλό κλίμα,  διεξάγει ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Καλογιάννης.
Στην ίδια χρονική συγκυρία και  σε σχέση με την συνολική υπόθεση της ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου σημειώνεται ότι τις   επόμενες εβδομάδες, ολοκληρώνεται, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, το πακέτο των μελετών που οδηγούν σε ωριμότητα του έργου και κατά συνέπεια σε δυνατότητα ένταξης του, σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Για την χρηματοδότηση του έργου, μόλις την περασμένη εβδομάδα, δεσμεύτηκε προσωπικά ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας  στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλίας.
Είναι προφανές ότι από τη δουλειά της δημοτικής αρχής όλο το προηγούμενο διάστημα αλλά και το γενικότερο περιβάλλον, η υπόθεση της ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου και η ένταξή του στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή της πόλης, κινείται στον σωστό δρόμο, προκαλώντας αισιοδοξία ότι το μνημείο θα γίνει λειτουργικό και θα φιλοξενήσει παραστάσεις και εκδηλώσεις με τον τρόπο που του αρμόζει.
Με αυτά τα δεδομένα, οι επαφές του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη με τους ιδιοκτήτες θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα και  με συγκεκριμένη πρόταση εκ μέρους του Δήμου και του Πράσινου Ταμείου, η οποία κατά την άποψή της δημοτικής αρχής είναι απολύτως συμφέρουσα, τόσο για τους ιδιοκτήτες όσο και για το Δήμο.
Τέλος, πρέπει να γίνει σαφές ότι ο Δήμος Λαρισαίων θα διεκδικήσει σθεναρά την υλοποίηση του Σχεδίου Πόλης και το αίτημα για διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου στο συγκεκριμένο τετράγωνο, επισπεύδοντας μάλιστα κατά το δυνατό τη διαδικασία, καθώς στόχος είναι  να σταματήσει και  η επί μακρόν ομηρία των ιδιοκτητών. Πιστεύουμε ακράδαντα πως  είναι προς το συμφέρον όλων, οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν.
Σημειώνεται τέλος ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση ο Δήμος θα ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της απαλλοτρίωσης.