Πραγματοποιήθηκε, σε αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας  η ετήσια Γενική Συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Λάρισας. Η  προσέλευση και η συμμετοχή των κυνηγών ήταν πολύ μεγάλη.
Τις εργασίες της συνέλευσης άνοιξε ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Λάρισας, κ. Χρήστος Μανώλης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του στο διοικητικό συμβούλιο, για την μεγάλη τους προσφορά στον σύλλογο, αναφέρθηκε στις δραστηριότητες που είχε ο σύλλογος τον προηγούμενο χρόνο.
Στην αρχή τόνισε την συνεργασία που είχε ο σύλλογος με τους τοπικές αρχές, όπως τον δήμο Λαρισαίων και τις φιλοζωικές οργανώσεις στην πόλη μας, με στόχο την διαχείριση των αδέσποτων ζώων, την συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλίας και την συμμετοχή του στο συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας, για ενέργειες πρόληψης πυρκαγιών, κλπ, καθώς και την συμμετοχή μελών του  στους σκοπευτικούς αγώνες στη Λέσχη καταδρομέων Λάρισας. Στην συνέχεια επισήμανε την ενδυνάμωση στις σχέσεις συνεργασίας με τον Κυνοφιλικό όμιλο Λάρισας (ΟΦΙΣΕΛ),  παραχωρώντας του στέγη στα ιδιόκτητα γραφεία του.
Στις κυνηγετικές και περιβαλλοντολογικές δράσεις ανέφερε τις βελτιώσεις που έγιναν στο λαγοτροφείο, που λειτουργεί ο σύλλογος  στο χωριό Μαυροβούνι, όπως είναι η τοποθέτηση καμερών, για τον έλεγχο του και οι συντηρήσεις που έγιναν στους πυρήνες εκτροφής πτερωτών θηραμάτων.
Στη συνέχεια ανέφερε την στενή συνεργασία με την Ζ’ ΚΟΘ και τον Πρόεδρο αυτής Κο Μπαλατσό Ευάγγελο, που είχε  ο σύλλογος το προηγούμενο έτος. Έτσι στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας και  με στόχο την βελτίωση των βιοτόπων, απελευθέρωσε σε περιοχή που απαγορεύεται το κυνήγι, 500 πεδινές πέρδικες. Αυτό ήταν ένα όνειρο πολλών ετών που επιτέλους έγινε πραγματικότητα. Επίσης στην τελευταία κακοκαιρία για να βοηθήσει την επιβίωση των υδρόβιων πτηνών έριξε τροφή στους ταμιευτήρες που είναι στα Νάματα και στην λίμνη Κάρλα. Τέλος κατασκεύασε οικίσκο σε ταμιευτήρα του Καλαμακίου για την καλύτερη παρατήρηση και καταγραφή των υδρόβιων πτηνών, όπως επίσης και περίπτερο (κιόσκι) στον Άγιο Γεώργιο του δήμου Κιλελέρ.
Συνεργάσθηκε στενά με την ομοσπονδιακή θηροφυλακή και συμμετείχε σε ημερήσιες και νυκτερινές περιπολίες για την πάταξη της λαθροθηρίας. Η λαθροθηρία τόνισε είναι ένα νοσηρό φαινόμενο, είναι κατακριτέα γιατί   αμαυρώνει την οικογένεια των κυνηγών.
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις προγραμματισμένες ενέργειες που έχει αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.
Ως τέτοιες ανέφερε την αναγκαιότητα αναμόρφωσης του απαρχαιωμένου νομικού πλαισίου, (είναι αναποτελεσματικό στην σύλληψη και τιμωρία των λαθροθήρων, στη διαχείριση των άγριων θηραμάτων,  κλπ). Πρότεινε την σύσταση επιτροπής η οποία θα μελετήσει και θα προτείνει στην πολιτεία την τροποποίηση του, ώστε αυτό να γίνει ευέλικτο και αποτελεσματικό.
Στις ενέργειες διαχείρισης του άγριου θηράματος (λαγός, πέρδικα) , εισηγήθηκε την βελτίωση των  βιοτόπων με την κατασκευή ποτιστών και την φύτευση διάφορων φυτών - τροφών, την συστηματική καταμέτρηση των πληθυσμών της πέρδικας και την προμήθεια και απελευθέρωση κολχικών φασιανών, λαγών και ορεινών περδίκων από το κρατικό εκτροφείο.
Ο κυνηγετικός σύλλογος δεν θα μπορούσε να έχει υστέρηση και στην εξέλιξη της τεχνολογίας.
Έτσι στις δράσεις του περιλαμβάνεται και η ψηφιοποίηση των κυνηγετικών χαρτών καθώς και η εκπαίδευση των μελών του στη χρήση GPS.
Η εκπαίδευση των μελών του περιλαμβάνει και θέματα ευαισθητοποίησης για το θήραμα και το φυσικό περιβάλλον, ενημέρωση για την κυνηγετική νομοθεσία, τις πρώτες βοήθειες στο κυνήγι, καθώς επίσης και ζωοφιλικά θέματα.
Τελειώνοντας τόνισε τον φιλανθρωπικό ρόλο που καλείται να παίξει ο σύλλογος και ανήγγειλε την επαναλειτουργία της τράπεζας αίματος.
Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο πρόεδρος της Ζ ΚΟΘ κ. Β.Μπαλατσός, ο οποίος ενημέρωσε το σώμα για τα τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυνηγετική οικογένεια καθώς και τις δράσεις που έγιναν από την Συνομοσπονδία για την επίλυση αυτών των θεμάτων.
Ακολούθησε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των μελών του συλλόγου του προέδρου και των μελών του διοικητικού συμβουλίου.
Στην γενική συνέλευση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ζ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας κ. Μπαλατσός Ευάγγελος, ο Γραμματέας της Ζ’ ΚΟΘ κ. Σιαφαρίκας Αθανάσιος, η Επιστημονική Συνεργάτιδα αυτής κ. Στεργιοπούλου Γεωργία, πρώην πρόεδροι του Κυνηγετικού Συλλόγου Λάρισας κ.κ. Μαραγκός Σωκράτης, Καμπίσιος Γεώργιος και Μπουλιώτας Θωμάς. Τέλος αναγνώστηκε από τον Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου μια επιστολή που παρέδωσε ιδιοχείρως ο προϊστάμενος του γραφείου θήρας κ. Κών/νος Τσουλούφης.