Την κριτική της αντιπολίτευσης δέχθηκε χθες βράδυ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου η δημοτική αρχή κατά την ειδική συνεδρίαση για τον απολογισμό της διετίας.

Αρχικά στην εισήγησή του ο δήμαρχος Λαρισαίων απηύθυνε έκκληση να επικρατήσει νηφαλιότητα και ουσιαστική συζήτηση και όχι μηδενισμός για τα έργα της δημοτικής αρχής, καταγγέλλοντας προσπάθεια αποδόμησης όσων ειπώθηκαν προς τους πολίτες κατά την εκδήλωση της δημοτικής αρχής την περασμένη εβδομάδα στο ΔΩΛ.

Ο Απόστολος Καλογιάννης έκανε αναλυτική αναφορά στην πορεία της δημοτικής αρχής από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της διοίκησης του Δήμου, τονίζοντας ότι η παράταξη  υλοποιεί στο ακέραιο το προεκλογικό της πρόγραμμα. Εξέφρασε ωστόσο το παράπονο πως δεν υπήρξε στο βαθμό που θα ήθελε ο διάλογος και η συνεργασία με την αντιπολίτευση για σοβαρά ζητήματα της πόλης. «Απέναντι στη δημοτική αρχή αρθρώθηκε από την αρχή καταγγελτικός λόγος με αναφορές σε «κολλητούς» Καλογιάννη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Αναφερόμενος στο μηχανισμό του Δήμου τόνισε πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, ευχαριστώντας όσους «έβαλαν πλάτη» για να βγει πέρα το έργο. «Στο Δήμο της Λάρισας όσοι τιμούν το ψωμί που τρώνε είναι μαζί μου, όσοι όχι, απέναντί μου και δε θα διστάσω να πάρω και μέτρα», είπε ο κ. Καλογιάννης. Παράλληλα ανακοίνωσε πως ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την ενοικίαση του κτιρίου Καρανίκα, που βρίσκεται απέναντι από το Δημαρχείο, ώστε να μεταφερθούν υπηρεσίες του Δήμου, όπως η Πολεοδομία, το Ληξιαρχείο, το Δημοτολόγιο κ.ά.

Στον απολογισμό ανά τομέα ο κ. Καλογιάννης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην βαρύτητα που δίνεται στην κοινωνική πολιτική (κοινωνικό τιμολόγιο, αναμόρφωση λειτουργίας παιδικών σταθμών, Κατασκήνωση στην Πόλη κ.ά), ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στα έργα που έχουν σημειωθεί σε όλους τους τομείς (Πολεοδομία, Καθαριότητα, Πολιτική Προστασία, Πράσινο, Πολιτισμός, Μεριμνα για τα Αδέσποτα).

Φρούριο

Σε ότι αφορά το έργο της Τεχνικής Υπηρεσίας,  αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην βιοκλιματική ανάπλαση του Φρουρίου. Ο Απόστολος Καλογιάννης σημείωσε ότι υπερασπίστηκε από την πρώτη στιγμή το έργο καθώς « η πόλη δεν έπρεπε να χάσει ούτε ένα ευρώ», δεσμεύτηκε δε να αποκαλύψει στο μέλλον στο δημοτικό συμβούλιο το πώς «ναρκοθετήθηκε» αυτό το έργο από συγκεκριμένους πολίτες.

Για τις διακοπές νερού από τη ΔΕΥΑΛ

Αναφερόμενος στο θέμα που ανέδειξε η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης  για τις 2000 διακοπές νερού την τελευταία διετία από τη ΔΕΥΑΛ, ο κ. Δήμαρχος Λαρισαίων τόνισε πως οι διακοπές νερού γίνονται για λογαριασμούς που είναι ανεξόφλητοι για πάνω από 10 μήνες. «Στα 100 χιλιάδες ρολόγια που έχει η ΔΕΥΑΛ οι 98 χιλιάδες ρυθμίζουν τις οφειλές, υπάρχει ένα μικρό ποσοστό που αδιαφορεί ενώ έχουν γίνει επανηλημμένες οχλήσεις», σημείωσε ο κ. Καλογιάννης. 

Ρένα: «Δεν κάνατε τίποτα ουσιώδες τα 2 χρόνια της θητείας σας»

Σε πολύ έντονο ύφος τοποθετήθηκε της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου, κατηγορώντας τη δημοτική αρχή πως δεν έκανε τίποτα ουσιώδες τα 2 χρόνια της θητείας της, πετώντας τη μπάλα στο μέλλον, ενώ τα πράγματα χειροτερεύουν. «Θα μπορούσατε να λύνετε προβλήματα και παράλληλα να σχεδιάζετε τη Λάρισα που οραματίζεστε», είπε η κα Καραλαριώτου, απαριθμώντας ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη στάθμευση, τη φορτοεκφόρτωση στο κέντρο και τα τραπεζοκαθίσματα, την καθαριότητα, το πράσινο στην πόλη κ.ά. «Σταματήστε να είστε απλοί σχολιαστές των προβλημάτων στην πόλη και κάντε έργα, σας είναι πιο εύκολο να υπόσχεστε παρά να πράττετε», κατέληξε η επικεφαλής της παράταξης «Λάρισα – Νέα Αρχή», ενώ σημείωσε πως είναι δίπλα στη δημοτική αρχή καταθέτοντας πρόγραμμα και προτάσεις, τα οποία για την ώρα δεν βρήκαν ανταπόκριση.

Κώστας Τζανακούλης: «Θα είμαστε εδώ για το καλό της πόλης»

Απολογισμός είναι τι βλέπουν οι συμπολίτες, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακούλης, σημειώνοντας πως η παράταξη «Λάρισα πόλη του Αύριο» δεν κάνει αντιπολίτευση, είναι εδώ για το καλό της πόλης. Ο κ. Τζανακούλης παράλληλα αναφέρθηκε στο πώς παρέλαβε ο ίδιος τον Δήμο όταν εξελέγη Δήμαρχος και τόνισε πως η νυν δημοτική αρχή παρέλαβε ένα Δήμο με ένα καλό αποθεματικό.

Μαίρη Καμηλαράκη: Πολλά υποσχέθηκαν, ελάχιστα υλοποίησαν

Εκ μέρους της παράταξης «Ανθρώπινη Πόλη» η κ. Καμηλαράκη τόνισε πως η δημοτική αρχή υιοθέτησε την κατεστημένη λογική και ευλόγησε τα έργα των προηγουμένων. «Η Δημοτική Αρχή μπορεί να λέει όμορφα λόγια, αλλά η πραγματικότητα που βιώνει καθημερινά κάθε Λαρισαίος πολίτης είναι τελείως διαφορετική, χαρακτηρίζοντας την θητεία Καλογιάννη ως μια ακόμη χαμένη ευκαιρία για την πόλη και τους Λαρισαίους. «Η Δημοτική Παράταξη «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» θα συνεχίσει να αναδεικνύει και να καταγγέλλει τέτοιες καταστάσεις, ολιγωρίες και ανεπάρκειες, όπως έκανε μέχρι τώρα και να θέτει τη Δημοτική Αρχή ενώπιον των ευθυνών της και των Δημοτών μας», τόνισε η κα Καμηλαράκη.

Ντίνος Διαμάντος: «Είχε το μαξιλάρι της προηγούμενης θητείας»

Επίθεση κατά του δημάρχου Λαρισαίων για την τοποθέτησή του ότι δεν υπάρχει συνεργασία με τις παρατάξεις εξαπέλυσε ο επικεφαλής της «Νέας Λάρισας» Ντίνος Διαμάντος, κατηγορώντας τη δημοτική αρχή ότι έχει δείξει ανεπάρκεια και νωχελικά βήματα. «Η δημοτική αρχή είχε το μαξιλάρι της προηγούμενης θητείας, δεν ανταποκρίθηκε με τους ρυθμούς που οι δυσκολίες και η κρίση επιτάσσουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Διαμάντος, αναφερόμενος σε μια σειρά από παρεμβάσεις που έχει κάνει η παράταξή του για ζητήματα που αφορούν την πόλη.

Πέτρος Κρίκης: «Εφαρμόζετε την πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα»

«Είμαστε η εργατική λαϊκή αντιπολίτευση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν μηδενίζουμε, ασκούμε κριτική στο έργο της δημοτικής αρχής», τόνισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πέτρος Κρίκης, κατηγορώντας τη δημοτική αρχή πως υλοποιεί το έργο που συμφέρει σήμερα το κεφάλαιο, εφαρμόζει πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα, παραμελώντας ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη.

postlarissa.gr