Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων κα Ρένα Καραλαριώτου προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

«Με έκπληξη διαβάσαμε δημοσίευμα στον τοπικό τύπο, στην εφημερίδα ‘’Ελευθερία ’’ , σύμφωνα με το οποίο αναμένεται εγκατάσταση προσφύγων στο κέντρο “Palladium”. 

Η έκπληξή μας όμως έγινε μεγαλύτερη, διαβάζοντας την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, στην οποία τονίζεται πως «δεν θα δεχθούμε παιχνίδια στην πλάτη της πόλης». Προφανώς, η δημοτική αρχή, δυο χρόνια μετά την ανάληψη της ευθύνης διακυβέρνησης αυτής της πόλης, δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα τον ρόλο της. Είναι δυνατόν η δημοτική αρχή να δηλώνει άγνοια για τις προθέσεις ενός υπουργείου της κυβέρνησης που αφορά την πόλη, και μάλιστα όταν από το υπουργείο αυτό πέρασε ένα πρώην στέλεχος της; Είναι δυνατόν την ώρα που σε όλους τους τόνους διακηρύσσουν την «ετοιμότητα», τον «προγραμματισμό» και τον «σχεδιασμό» τους για το θεμα του προσφυγικού , να πιάνονται ή να θέλουν να εμφανίζονται αδιάβαστοι, για ένα ζήτημα με ευρύτερες διαστάσεις για ολόκληρη την τοπική κοινωνία; 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική αρχή του κ. Καλογιάννη καταγγέλλουν τους πάντες εκτός από την Κυβέρνηση ! Η δική τους Κυβέρνηση όμως παίζει <παιχνίδια στην πλάτη της πόλης > . Γιατί δεν την καταγγέλλουν ? Ελπίζουμε όχι γιατί βρίσκονται , στην πραγματικότητα , σε αγαστή συνεργασία και συνεννόηση για το όλο θέμα . 

Η κοινωνία της Λάρισας έχει δείξει στο προσφυγικό περίσσεια ανθρωπιά , παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η ίδια . Ήδη στο πρώην <στρατόπεδο Ευθυμιόπουλου > στο Κουτσόχερο  έχει δημιουργηθεί ένας μόνιμος οικισμός που θα φιλοξενήσει τουλάχιστον 1700 άτομα  .  Θυμίζουμε ότι και τότε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Καλογιάννης είχε δηλώσει άγνοια για το θέμα . 

Εμείς, ως «Λάρισα- Νέα Αρχή» από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε απέναντι στο προσφυγικό με θέσεις ευθύνης, αναδεικνύοντας όλες τις πτυχές και της συνέπειες αυτού του ζητήματος. Καλούμε λοιπόν την δημοτική αρχή να απαιτήσει από την Κυβέρνησή της να ενημερωθεί , αν ήδη δεν γνωρίζει.  Να προβεί σε άμεση ενημέρωση του δημοτικού Συμβουλίου, έτσι ώστε να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα για μια υπόθεση που μπορεί να εξελιχθεί σε ωρολογιακή βόμβα, αν δεν ληφθεί η απαραίτητη μέριμνα. 

Επιτέλους, η Δημοτική αρχή οφείλει να συνειδητοποιήσει πως έχει εκλεγεί για να διοικήσει και όχι για να σχολιάζει».