Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων κα Ρένα Καραλαριώτου, με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Εδώ και πολύ καιρό, με αφορμή το προσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση, έχω τοποθετηθεί δημόσια, ζητώντας από τον κ. Καλογιάννη «να προλάβουμε τα γεγονότα…  να καταθέσουμε τη δικιά μας πρόταση, από την οποία θα προκύπτει το μέλλον της πόλης, το μέλλον των παιδιών μας και της ευρύτερης περιοχής».
Σήμερα η Λάρισα εμπαίζεται και αδικείται.
Εμπαίζεται, γιατί τα όσα είχε υποσχεθεί ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου, περί διαλόγου και εμπλουτισμού του νομοσχεδίου με όσα του επισήμανε η εκπαιδευτική κοινότητα του ΤΕΙ , αποδείχθηκε πως ήταν γράμμα κενού περιεχομένου.
Ο υπουργός υπήρξε ανακόλουθος , αφού ούτε τις δύο προτάσεις της Συγκλήτου του ΤΕΙ Θεσσαλίας, έλαβε υπόψη και εντέλει, ούτε τροποποίησε στο ελάχιστο τον αρχικό σχεδιασμό, που βάζει λουκέτο σε τμήματα με παράδοση και υψηλές βάσεις εισαγωγής όπως το Ιατρικών εργαστηρίων, ενώ δεν δέχτηκε καν την πρόταση για ίδρυση δύο πολυτεχνικών τμημάτων στη Λάρισα, στη θέση της πρώην ΣΤΕΦ.
Αδικείται, γιατί με το τελικό σχέδιο νόμου το ΤΕΙ Θεσσαλίας με έδρα τη Λάρισα  διαλύεται και  καταργείται!   .
Ζητάμε από το υπουργείο Παιδείας την απόσυρση του νομοσχεδίου, ειδάλλως το ΤΕΙ Θεσσαλίας  πρέπει να στηριχθεί από το Υπουργείο για  να συνεχίσει την πορεία του, ως αυτόνομο εκπαιδευτικό ίδρυμα όπως άλλωστε ο ίδιος ο Υπουργός υποσχέθηκε .
Ο κ. Καλογιάννης κατάλαβε, για μια ακόμη φορά, με μεγάλη καθυστέρηση, πως η Λάρισα χάνει από τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Πλέον δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Ελπίζουμε πως τους τελευταίους μήνες που του απομένουν, ως δήμαρχος της πόλης, να πράξει το αυτονόητο."