Για σπασμένα πλακάκια, για δοκάρια χωρίς κούνιες, για ελάχιστα παιχνίδια, αλλά και για στρωμένο χαλίκι, επικίνδυνο για τα μικρά παιδιά, στην “καινούρια” παιδική χαρά στη συνοικία Παπασταύρου μίλησαν γονείς και κάτοικοι που συνάντησε η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων, Ρένα Καραλαριώτου. Για την ίδια ακριβώς θλιβερή εικόνα μίλησαν και κάτοικοι της περιοχής των Αμπελοκήπων, που απέκτησαν μια “καινούρια” παιδική χαρά στην οποία δεν μπορούν να παίξουν μικρά παιδιά.
Η κ.Καραλαριώτου, συνοδευόμενη από κλιμάκια υποψηφίων της δημοτικής παράταξης “Λάρισα Μπροστά”, επισκέφθηκε τη συνοικία Παπασταύρου, μία περιοχή πυκνοκατοικημένη, με στενούς δρόμους και χωρίς ασφαλείς διεξόδους προς το κέντρο της πόλης. Κορυφαίο ζήτημα για τους κατοίκους της περιοχής, όπως οι ίδιοι ανέφεραν, είναι η κατασκευή πεζοδρομίου επί της οδού Πάρνηθος, ώστε να μπορούν να πηγαίνουν με ασφάλεια στο σχολείο τα παιδιά, που αναγκάζονται να περπατούν στην άσφαλτο, δίπλα σε απεριποίητο και γεμάτο χόρτα πρανές. Παράλληλα, οι κάτοικοι έθεσαν και το ζήτημα της αξιοποίησης του οικοπέδου δίπλα στο 31ο Δημοτικό Σχολείο.

Στενοί δρόμοι, ανύπαρκτα πεζοδρόμια και καμία εξασφάλιση για ασφαλείς εισόδους-εξόδους στη συνοικία, για πεζούς και αυτοκίνητα, είναι η κατάσταση που επικρατεί και στη συνοικία των Αμπελοκήπων, την οποία επίσης επισκέφθηκε η κ.Καραλαριώτου. Ένα από τα κορυφαία ζητήματα της συνοικίας είναι η πλήρης αδιαφορία της δημοτικής αρχής για το ποτάμι, που περνά από τη συνοικία, αλλά στο οποίο οι κάτοικοι δεν έχουν πρόσβαση.
“Επί πέντε χρόνια, η δημοτική αρχή επιμένει να αγνοεί τα αιτήματα και τις ανάγκες των κατοίκων των συνοικιών της Λάρισας κι έχει αφήσει τις γειτονιές σε Παπασταύρου και Αμπελοκήπους γεμάτες χόρτα, λακκούβες και σπασμένες πλάκες στα, ούτως ή άλλως, στενά ή ανύπαρκτα πεζοδρόμια. Η μεγαλύτερη, ωστόσο, κοροϊδία είναι οι “καινούριες” παιδικές χαρές στις δύο αυτές συνοικίες, που τόσο πολύ διαφημίστηκαν, ξεκάθαρα για προεκλογικούς σκοπούς. Αυτός είναι ο κ.Καλογιάννης. Εμείς λέμε “ως εδώ”. Μπορούμε και αξίζουμε καλύτερα”, σημείωσε η κ.Καραλαριώτου.