«Οι πολίτες μας έστειλαν με την ψήφο τους μήνυμα συνεργασίας, διαλόγου και σύνθεσης για το καλό της Πόλη μας. Αυτό το δρόμο θα ακολουθήσω και όχι τον δρόμο της οξύτητας που επέλεξε ο κ. Καλογιάννης», απαντά η υποψήφια δήμαρχος, Ρένα Καραλαριώτου.

“Ποιος είναι ο κομματάρχης της δεκαετίας του 60; Όλοι θυμόμαστε τον κ. Καλογιάννη να υποδέχεται στη Λάρισα τον κ.Τσίπρα το 2014 και να εύχεται δημοσίως να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας.

Όλοι θυμόμαστε τον κ. Καλογιάννη, ως Δήμαρχο της πόλης μας, να κατεβαίνει στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ και να πανηγυρίζει τη νίκη του κόμματος που στηρίζει στις εθνικές εκλογές του 2015. Ποιός είναι ο κομματάρχης, κ. Καλογιάννη;

Όλοι σας ξέρουν σε αυτήν την πόλη. Όταν σας συμφέρει είστε με το ΣΥΡΙΖΑ. Όταν δεν σας συμφέρει μπορεί να γίνετε ακόμη και Χρυσή Αυγή.

Ενότητα και συνεργασία

Η πόλη χρειάζεται ενότητα, διάλογο, συνεργασία, σύνθεση. Ποιος μπορεί να την εγγυηθεί; Αυτός που δεν δέχθηκε να κάτσει προεκλογικά στο ίδιο τραπέζι με τους συνυποψηφίους του ή εγώ που το πρότεινα και πριν και μετά τις εκλογές;

Την ίδια στιγμή που μιλά για ενότητα και συνεργασίες, καλεί μόνον εμένα σε τηλεοπτική αναμέτρηση, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να δεχθεί -όπως ήδη έχω προτείνει- να συμμετέχουν σε debate οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων που κατήλθαν στον εκλογικό στίβο.

Την ίδια στιγμή που μιλά για συνεργασίες, εξακολουθεί να μη σέβεται τους συνυποψηφίους του.

Την ίδια στιγμή που μιλά για “κομματάρχη Δήμαρχο της δεκαετίας του ‘60”, τάζει μονιμοποίηση στις καθαρίστριες του Δήμου, αξιώνοντας εκβιαστικά ως “αντάλλαγμα” την ψήφο στην παράταξή του.

Η καταγγελία έχει γίνει δημόσια. Για ποιο ήθος και πολιτικό πολιτισμό μπορεί να μιλά;

Ο κ. Καλογιάννης απέδειξε ότι μπορεί να κάνει τα πάντα για μια καρέκλα. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει η κομματική του τοποθέτηση, τη σέβομαι και την τιμώ.

Αυτός δεν την σέβεται και δεν την τιμά τώρα που το κόμμα του είναι στα δύσκολα. Ας τον κρίνουν πρώτα από όλους οι ίδιοι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για αυτή τη στάση του. Και μετά όλοι οι πολίτες.

“Αφεντικό” είναι ο πολίτης

Εμείς δεν κρύβουμε από που ερχόμαστε. Είμαστε σταθεροί, ειλικρινείς, αξιόπιστοι. Και στα δύσκολα και στα καλά. Είμαστε διαφορετικοί. Υπηρετούμε αρχές και αξίες.

Δεν κοροϊδεύουμε τους πολίτες. Θέλουμε να ενώσουμε τους πολίτες, με βάση το πρόγραμμά μας για την πόλη. Εμείς πήραμε το μήνυμα των εκλογών.
Οι δημότες θέλουν συνεργασία, διάλογο και σύνθεση. Για αυτό και δεν έδωσαν σε καμία παράταξη την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Καλογιάννης ακόμα να το καταλάβει. Νομίζει ότι είναι ακόμα ο αυτοκράτορας της πόλης. Την Κυριακή οι πολίτες αποφασίζουν. Οι πολίτες συγκρίνουν και αξιολογούν τη στάση και τη συμπεριφορά μας.

Επιλέγουν Δήμαρχο για όλους ή Δήμαρχο για τα συμφέροντα. Επιλέγουν να χαθούν άλλα τέσσερα χρόνια ή να πάμε μπροστά με σχέδιο και έργο; Ο πολίτης αποφασίζει. Ο πολίτης είναι το αφεντικό σε αυτή την πόλη. Και όχι τα συμφέροντα.

“Όλα στο φως”

Ο κ. Καλογιάννης ενοχλείται όταν μιλώ για συμφέροντα. Θυμίζω σε όλη την πόλη τι έλεγε στις εκλογές του 2014.

“Ο Δήμος δεν πρέπει να κάνει -έλεγε και μας κουνούσε το δάκτυλο για αυτό- απευθείας αναθέσεις, γιατί οι απευθείας αναθέσεις υποκρύπτουν συναλλαγή. Δεσμεύομαι -έλεγε- ότι εγώ αν εκλεγώ Δήμαρχος δεν θα κάνω καμία απευθείας ανάθεση”.

Αυτά έλεγε ο κ. Καλογιάννης, αυτές τις δεσμεύσεις ανέλαβε πριν πέντε χρόνια. Αποκάλυψα με στοιχεία από τη Διαύγεια ότι μόνον το 2018, μόνον από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, έκανε 1,5 εκατ. ευρώ απευθείας αναθέσεις.

Όλα αυτά αφορούν χρήματα των δημοτών και κανείς δεν έχει δικαίωμα να τα σκορπά με αδιαφανείς διαδικασίες, κ.Καλογιάννη. Γιατί οι απευθείας αναθέσεις, όπως εσείς λέγατε, υποκρύπτουν συναλλαγή.

Αυτά είναι τα συμφέροντα που σας στηρίζουν με νύχια και με δόντια κ. Καλογιάννη. Ολόκληρη βιομηχανία απευθείας αναθέσεων έχει στηθεί στο Δήμο. Όχι για έργα, αλλά για μελέτες. Όλα θα βγουν στο φως. Όλοι οι δημότες θα μάθουν σε ποιους, πόσα και πώς τα πήραν”.