Ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται το Σαββατοκύριακο με τη θερμοκρασία να πέφτει έως και 15 βαθμούς. Παράλληλα, κατά τόπους αναμένονται έντονες χιονοπτώσεις.
Για το λόγο αυτό ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, «όσοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν το Σάββατο από το ύψος περίπου της Βοιωτίας προς την υπόλοιπη ορεινή αλλά και πεδινή- παράκτια βόρεια Ελλάδα (Θεσσαλία, Μακεδονία, συμπεριλαμβανομένης της πόλης της Θεσσαλονίκης αλλά και προς τη Θράκη), καλό θα είναι να παρακολουθούν τα επίσημα δελτία καιρού το επόμενο 48ωρο καθώς σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία προβλέπονται εκτός από τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις που κατά τόπους και κατά διαστήματα δεν αποκλείεται να είναι και έντονες».
Στο νομό Λάρισας το Σάββατο αναμένονται συννεφιές που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές και αργά το βράδυ πιθανό και χιονόνερο.
Στις ορεινές περιοχές θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις που κατά την διάρκεια της νύκτας θα ενταθούν.
Την Κυριακή αναμένονται συννεφιές και θα σημειωθούν χιονόνερο ή χιόνι στις πεδινές περιοχές και χιονοπτώσεις στις ορεινές. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στους μηδέν βαθμούς.
Τέλος τη Δευτέρα αναμένονται συννεφιές και θα σημειωθούν χιονόνερο ή χιόνι στις πεδινές περιοχές και χιονοπτώσεις στις ορεινές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.