Με συμμετοχή ρεκόρ για τα δεδομένα του νομού Λάρισας ξεκίνησε πανηγυρικά η καθιερωμένη ετήσια μαθηματική διαγωνιστική διαδικασία που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. 452 άριστοι στα μαθηματικά μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων των σχολείων του νομού βρέθηκαν στην αφετηρία του διαγωνισμού “Ο Θαλής”, απολαμβάνοντας τη χαρά της συμμετοχής σε κάτι που αγαπούν και στοχεύοντας σε υψηλές διακρίσεις σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο.

Οπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΜΕ Λάρισας "η  ηχηρή παρουσία των μαθητών του νομού μας, το μεγάλο ενδιαφέρον τους και η αγάπη τους για τα Μαθηματικά αποδεικνύει την κεντροβαρή θέση  της Μαθηματικής Παιδείας στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Όλους αυτούς τους μαθητές τους ευχαριστεί και τους συγχαίρει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία γιατί χάρη στη παρουσία τους διατηρείται ζωντανός και ισχυρός ένας ιστορικός θεσμός.
Οι διαγωνισμοί της Ε.Μ.Ε, οι οποίοι αποτελούν εδώ και οκτώ δεκαετίες καταξιωμένο θεσμό ανάδειξης της αριστείας, διοργανώνονται κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και τα κατά τόπους παραρτήματά της. Στους διαγωνισμούς αυτούς συγκεντρώνονται τα καλύτερα μαθηματικά μυαλά της χώρας, με στόχο  μέσα από μια σειρά προκρίσεων να  σχηματιστεί η εθνική ομάδα μαθηματικών,  που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε Ολυμπιάδες και Βαλκανιάδες Μαθηματικών.  
Κατά τη σημερινή πρώτη φάση του διαγωνισμού, που πραγματοποιήθηκε στο 2ο Λύκειο Λάρισας, παραβρέθηκαν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας κ. Ι. Καψάλης, οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Θεσσαλίας για τα μαθηματικά κ.κ. Κ. Μπουραζάνας και Κ. Παναγιώτου και 63 καθηγητές μαθηματικών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ενεργά μέλη της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, που συνέβαλαν καθοριστικά ως μέλη της οργανωτικής επιτροπής στην επιτυχημένη διεκπεραίωση του διαγωνισμού.
Η Διοικούσα Επιτροπή του τοπικού Παραρτήματος και η κεντρική διοίκηση της Ε.Μ.Ε. ευχαριστούν θερμά όλους τους παραπάνω που εθελοντικά και αφιλοκερδώς υποστήριξαν τον διαγωνισμό. Ευχαριστούν επί-σης ιδιαίτερα τον διευθυντή του 2ου Γ.Ε.Λ. κ. Χ. Γιαλαμά  και τον υποδιευθυντή κ. Ι. Μιχαήλ για τη φιλοξενία και την υποστήριξη του διαγωνισμού, καθώς τα στελέχη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ.κ. Ε. Νταφούλη και Μ. Μίχου για την συνδρομή τους στη διοργάνωση.
Οι μαθητές που θα προκριθούν από τη σημερινή εξέταση, θα λάβουν μέρος στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού με την επωνυμία “Ευκλείδης” που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2019."