Ρεκόρ νέων συμβολαίων για συνδέσεις φυσικού αερίου κατεγράφη τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλία. Συγκεκριμένα υπεγράφησαν συνολικά 1.800 νέες συμβάσεις, γεγονός το οποίο -σύμφωνα με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή των αρμόδιων ΕΠΑ- αποδεικνύει ότι οι πολίτες επιλέγουν σταθερά το φυσικό αέριο ως καύσιμο.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μπακούρας, αντίστοιχα αυξημένος αριθμός αιτήσεων για νέες συνδέσεις παρατηρείται και κατά τον μήνα Οκτώβριο, ενόψει της έναρξης της νέας περιόδου θέρμανσης, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προγραμματίσουν έγκαιρα τη δωρεάν τεχνική αυτοψία από πλευράς ΕΠΑ, ώστε να συνδεθούν με το φυσικό αέριο μέσα σε 30 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης (για όσα κτήρια βρίσκονται στο υφιστάμενο δίκτυο).

Ο κ. Λεωνίδας Μπακούρας

Επιπλέον, σε ισχύ βρίσκεται η προσφορά για δωρεάν τέλη σύνδεσης σε υπάρχουσα παροχετευτική στήλη ή συστοιχία μετρητών (κατασκευασμένη έως 31/12/2015) για κεντρική θέρμανση, βιοτεχνική κι επαγγελματική χρήση. Σε ό,τι αφορά την τιμή, αυτή αναμένεται να διαμορφωθεί κατά την επόμενη περίοδο στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών, έχοντας ήδη σημειώσει μείωση κατά 18% φέτος στον οικιακό κι εμπορικό τομέα και κατά 34% στον βιομηχανικό, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Εξάλλου, "με τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για την οικιακή χρήση από 01/01/2017, το φυσικό αέριο μετατρέπεται σε ακόμη πιο οικονομικό και ανταγωνιστικό καύσιμο" υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Παράλληλα, όπως υπενθυμίζει ο κ. Μπακούρας, για το έτος 2016 πραγματοποιούνται επενδύσεις ύψους 13,9 εκατ. ευρώ για την κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου χαμηλής και μέσης πίεσης στη Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλία. Επίσης, στο προσεχές διάστημα αναμένεται να δοθεί η δυνατότητα εξόφλησης τιμολογίων κατανάλωσης μέσω χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, καθώς επίσης και στα αυτόματα μηχανήματα πληρωμής εντός των τραπεζών και στις ιστοσελίδες των εταιρειών.