«Θα προχωρήσουμε άμεσα στην επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων με τα δύο δημοτικά πάρκινγκ, ώστε να εξασφαλίζονται δωρεάν θέσεις στάθμευσης για τους εργαζόμενους και τους εμπόρους του κέντρου, ενώ θα προχωρήσουμε στην εφαρμογή συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, με δωρεάν στάθμευση για τους μόνιμους κατοίκους του κέντρου –δεν θα υπάρχουν τέλη στάθμευσης για ΑμΕΑ», ανέφερε η υποψήφια δήμαρχος, κ.Ρένα Καραλαριώτου, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Με αφορμή την παρουσίαση των θέσεων και προτάσεων της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά», για τη λύση του κυκλοφοριακού και του προβλήματος της στάθμευσης στη Λάρισα, η κ.Καραλαριώτου σημείωσε πως «η βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας στο Δήμο Λάρισας, μας αφορά όλους.Με σχέδιο και πρόγραμμα, μπορούμε να κάνουμε την καθημερινότητά μας καλύτερη».
Όπως ανέφερε στην τοποθέτησή της η υποψήφια δήμαρχος, οι λόγοι για τους οποίους επιδεινώνεται η κατάσταση τα τελευταία χρόνια στο Δήμο Λαρισαίων, είναι, μεταξύ άλλων η έλλειψη μακροχρόνιου προγραμματισμού, η έλλειψη αποτελεσματικού μοντέλου διαχείρισης των κυκλοφοριακών ζητημάτων, η αδυναμία της σημερινής Δημοτικής Αρχής να αξιοποιήσει τις υφιστάμενες και να εξασφαλίσει νέες θέσεις στάθμευσης, η έλλειψη οποιουδήποτε σχεδίου για την αναμόρφωση της Αστικής Συγκοινωνίας, αλλά και η ελλιπής και καθυστερημένη εφαρμογή της υπάρχουσας κυκλοφοριακής μελέτης, η έλλειψη συστήματος αξιολόγησης όσων εφαρμόζονται, η έλλειψη σωστής ενημέρωσης και διαβούλευσης με τους κατοίκους και τους φορείς της πόλης, η μη αξιοποίηση των δυνατοτήτων ιδιωτικής χρηματοδότησης και η απουσία διαλόγου για προώθηση εναλλακτικών λύσεων.
«Πρώτα  ξεκίνησαν τα έργα που μειώνουν τις θέσεις στάθμευσης, στη συνέχεια σχεδιάζουν το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης και στο τέλος δίνουν υποσχέσεις, χωρίς τεκμηρίωση ότι ΘΑ δημιουργήσουν νέους χώρους στάθμευσης.Η σημερινή Δημοτική Αρχή απέτυχε να διαχειριστεί τα ζητήματα που αφορούν στην κυκλοφορία και τη στάθμευση. Σήμερα, οι πολίτες του Δήμου Λάρισας υφίστανται μια απίστευτη ταλαιπωρία. Εκτελούνται οδικά έργα λίγους μήνες πριν τις εκλογές για να επιδείξει μια κινητικότητα η Δημοτική Αρχή, χωρίς την ίδια στιγμή να αντιμετωπίζονται άλλα προβλήματα που δημιουργούνται, όπως η επιδείνωση των συνθηκών κυκλοφορίας και κίνησης και η απώλεια υφιστάμενων θέσεων στάθμευσης»,  υπογράμμισε η κ.Καραλαριώτου.
Προβληματισμός
Η υποψήφια δήμαρχος δεν έκρυψε τον προβληματισμό της για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί, ιδίως αναφορικά με τα πρόσφατα περιστατικά ανθρώπων που μεταφέρονται στο νοσοκομείο επειδή έπεσαν περπατώντας σε …πεζόδρομο!  «Άνθρωποι που πέφτουν και χτυπούν άσχημα, επειδή σκοντάφτουν στην άκρη του πεζοδρόμου(!), στην οδό Μ.Αλεξάνδρου», είπε χαρακτηριστικά η κ.Καραλαριώτου,ενώ αναφέρθηκε και στην οδό Μανδηλαρά, στην καθίζηση του οδοστρώματος, αλλά και το πρόβλημα με τη διέλευση οπτικών ινών, σε άλλο σημείο της οδού.
Η πρότασή μας
«Υπάρχει λύση στο ζήτημα της κυκλοφορίας στο Δήμο Λάρισας.Η δική μας ρεαλιστική πρόταση, για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα μας.Ο Δήμος Λάρισας δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα ως προς το πως πρέπει να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα της αστικής μετακίνησης, κυκλοφορίας και στάθμευσης.Σε όλες τις πόλεις του κόσμου, το αστικό κυκλοφοριακό πρόβλημα αντιμετωπίζεται με μια σειρά μακροχρόνιων και βραχυχρόνιων μέτρων, ανάλογα με το μέγεθος της πόλης, την οργάνωση των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών και φορέων, καθώς και των δυνατοτήτων δημόσιας και ιδιωτικής χρηματοδότησης. Ο Δήμος Λάρισας χρειάζεται μια ικανή και αποτελεσματική Διοίκηση που θα μπορέσει να σχεδιάσει έγκαιρα και να εφαρμόσει άμεσα, συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της σημερινής απαράδεκτης κυκλοφοριακής κατάστασης, ιδιαίτερα όσον αφορά τη στάθμευση», ανέφερε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά».
Συγκεκριμένα προτείνουμε:
Δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης
•    Επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων παραχώρησης στα δύο δημοτικά πάρκινγκτου κέντρου προς όφελος των πολίτων. Στόχος της επαναδιαπραγμάτευσης είναι να δοθούν δωρεάν οι αδιάθετες θέσεις στάθμευσης στους εργαζόμενους και εμπόρους του κέντρου.
•    Διαπραγμάτευση για παροχή με μικρό αντίτιμο, σε εργαζομένους-εμπόρους, θέσεων στα υφιστάμενα πάρκινγκ του κέντρου
•    Δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης, σε κατάλληλα επιλεγμένες θέσεις τόσο στο κέντρο όσο και περιμετρικά του κέντρου. Από τα περιφερειακά παρκινγκ θα μεταφέρονται οι πολίτες  με λεωφορεία στο κέντρο 
•    Ειδικοί χώροι για στάθμευση δίκυκλων και ποδηλάτων
Δημιουργία συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης,δωρεάν για τους μόνιμους κατοίκους
•    Σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης με δωρεάν στάθμευση για τους μόνιμους κατοίκους και με αντίτιμο για τους επισκέπτες.
•    Ενημέρωση των οδηγών μέσω εφαρμογής στα κινητά για τις κενές θέσεις στάθμευσης ώστε να μη χάνουν άσκοπα χρόνο στην οδήγηση και επιβαρύνουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση
•    Συστηματική αστυνόμευση και πλήρης εξάλειψη της παράνομης στάθμευσης ιδιαίτερα στις κρίσιμες θέσεις (σηματοδοτούμενοι κόμβοι, στάσεις λεωφορείων, κλπ.).
•    Ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας με προσλήψεις, διαρκή εκπαίδευση και επιμόρφωση.
•    Συμπλήρωση και διόρθωση της σήμανσης, ιδιαίτερα της πληροφοριακής
•    Επανεξέταση της κυκλοφοριακής μελέτης αναφορικά με τις κατευθύνσεις των οχημάτων, στις περιοχές που έγιναν παρεμβάσεις
Αναδιοργάνωση της Αστικής Συγκοινωνίας
•    Σύναψη προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ Δήμου και Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας. Χαμηλό αντίτιμο, περισσότερα δρομολόγια και γρήγορες διελεύσεις χωρίς εμπόδια από την περιφέρεια προς το κέντρο είναι ο στόχος
Διαρκής Διαβούλευση κι Ενημέρωση κατοίκων, επαγγελματιών κι επισκεπτών 
«Κανένα έργο, καμία κυκλοφοριακή παρέμβαση, καμία αλλαγή στο μοντέλο μετακινήσεων δεν είναι αποτελεσματική, αν δεν έχει προηγηθεί επαρκής χρονικά διαβούλευση κι επικοινωνία με την τοπική κοινωνία. Η αποδοχή των προτεινόμενων μέτρων και πολιτικών από τους συμπολίτες μας, είναι αναγκαία προϋπόθεση για την επιτυχία.Και καμία λύση δεν θα δοθεί μακροπρόθεσμα, αν οι πολίτες δεν βρίσκονται διαρκώς στο επίκεντρο της πολιτικής κυκλοφορίας του Δήμου.Εμείς Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Η Λάρισα χρειάζεται Δημοτική Αρχή με σχέδιο και ιεράρχηση προτεραιοτήτων, που θα λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Εμείς μπορούμε, έχουμε και το σχέδιο και τις σωστές προτεραιότητες. Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά», υποστήριξε η κ.Καραλαριώτου.