«Για να πάμε τον Πολιτισμό ψηλά, για να δημιουργήσουμε την Πολιτιστική Ταυτότητα της Λάρισας, χρειάζονται ποιοτικές εκδηλώσεις, από ανθρώπους που τόσα χρόνια δημιουργούν και κρατούν ζωντανή την πολιτιστική ιστορία της πόλης. Και ο Μουσικός Σύλλογος Λάρισας αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της Λάρισας», επισήμανε η υποψήφια δήμαρχος, κ.Ρένα Καραλαριώτου.
Σε μια διαφορετική από τις συνηθισμένες –καθώς είχε μελωδίες και μουσικές, αλλά ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση, η κ.Καραλαριώτου συνομίλησε με τα μέλη της διοίκησης και τους χορωδούς του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας και μαζί συζήτησαν για τη μουσική και τον πολιτισμό.
«Αισθάνομαι μεγάλη ευγνωμοσύνη για όλα αυτά που προσφέρετε στην πόλη μας, τόσα χρόνια. Ο Μουσικός Σύλλογος Λάρισας είναι ένα τεράστιο κομμάτι της ιστορίας της πόλης μας. Πέρα από τις μεγάλες επιτυχίες και διακρίσεις του, σε όλη τη χώρα, αλλά και σε εκδηλώσεις διεθνούς εμβέλειας, πέρα από τη συμβολή και συνεισφορά του στον Πολιτισμό, ο Μουσικός Σύλλογος Λάρισας έχει ξεχωριστή αξία στην καρδιά των Λαρισαίων», ανέφερε, μεταξύ άλλων στην ομιλία της η κ.Καραλαριώτου.
Η υποψήφια δήμαρχος υπογράμμισε ότι ο Πολιτισμός και η Πολιτιστική Παιδεία είναι τα απαραίτητα συστατικά για την αστική αναγέννηση και ανάπτυξη της Λάρισας, όπως επίσης ότι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις αποτελούν σημαντικό εργαλείο για την ενίσχυση της εξωστρέφειας –αρκεί, φυσικά, να είναι υψηλού, ποιοτικού επιπέδου. «Θέλουμε τις ιδέες και τις προτάσεις σας και μπορούμε μαζί να βάλουμε τον πήχυ ψηλά, στον τομέα του Πολιτισμού. Επιθυμούμε στενή συνεργασία μαζί σας. Θέλουμε να μας “ενοχλείτε” διαρκώς, για όσα θέλετε να κάνετε πράξη», σημείωσε η κ.Καραλαριώτου.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Απόστολος Δήμου, αναφέρθηκε στην ανάγκη για εργασίες συντήρησης στο κτίριο του Γρηγοριάδειου Πνευματικού Κέντρου, καθώς ενώ έχουν παρεμβάσεις για την ανακαίνιση στο ισόγειο, εντοπίζονται αρκετά σημαντικά προβλήματα στον πρώτο όροφο, που φιλοξενεί τη λειτουργία του Μουσικού Συλλόγου. Για το συγκεκριμένο θέμα, η κ.Καραλαριώτου υπογράμμισε πως «είναι ελάχιστη υποχρέωση της εκάστοτε δημοτικής αρχής να κάνει τις απαραίτητες εργασίες, ώστε ο μακροβιότερος πολιτιστικός Σύλλογος της πόλης να έχει το σπίτι του, έναν χώρο ανθρώπινο και λειτουργικό. Δεν μπορεί να ξοδεύονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για άλλες εκδηλώσεις –αμφιβόλου αξίας και ανταποδοτικότητας, αλλά να μην μπορούν να βρεθούν 50.000 – 60.000 ευρώ για να στεγαστεί η ζωντανή ιστορία της πόλης». Τα μέλη της διοίκησης του Συλλόγου αναφέρθηκαν και στο θέμα της υποστήριξης του Φεστιβάλ Χορωδιών, που διοργανώνουν κάθε δύο χρόνια στη Λάρισα και ζήτησαν τη στήριξη της υποψηφίας δημάρχου, ώστε να μπορέσει η διοργάνωση να αποκτήσει διεθνούς εμβέλειας χαρακτηριστικά.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης, στο Γρηγοριάδειο Πνευματικό Κέντρο. Η κ.Καραλαριώτου συνοδευόταν τις υποψήφιες της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά», Ελένη Ξυνοπούλου, Άντα Καζαντζή, Ελένη Διβάνη, Ιωάννα Χαυτίκα-Χατζηβασιλείου και Λένα Σιαματά-Μπούτλα, ενώ από την πλευρά του Συλλόγου την υποδέχθηκαν ο πρόεδρος, Απόστολος Δήμου, ο αντιπρόεδρος, Λεωνίδας Τέλιος, ο γενικός γραμματέας, Γεώργιος Βάνης, ο ταμίας, Δημήτριος Ελευθεριάδης, ο μαέστρος, Χρήστος Κτιστάκης και οι χορωδοί.