Με παρέμβασή της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Λαρισαίων κ. Ρένα Καραλαριώτου αναφέρεται στο θέμα των σιδηροδρομικών γραμμών του ΟΣΕ που «τέμνουν» την πόλη της Λάρισας, καθώς και στην κατάσταση που επικρατεί στην οδό Βόλου.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ασκώντας κριτική στη δημοτική αρχή «με τα λόγια δεν λύνονται τα προβλήματα».
Αναλυτικά η παρέμβασή της:
«Η δημοτική αρχή, έχει θέσει ως προτεραιότητα την δρομολόγηση των λύσεων στα μακροχρόνια  προβλήματα που προκαλεί η διέλευση των σιδηροδρομικών γραμμών από την πόλη. Έχουν γίνει σημαντικά βήματα, μετά από πολλές συναντήσεις με ανώτερα στελέχη του ΟΣΕ για την εξεύρεση των πιο αποτελεσματικών λύσεων. Οι προσπάθειες του Δήμου θα συνεχιστούν προς την κατεύθυνση αυτή».
Ήταν Νοέμβριος του 2017, όταν ο δήμαρχος Λαρισαίων, «απολογούμενος» δημόσια για τον τραγικό θάνατο του 12χρονου αγοριού στις σιδηροδρομικές γραμμές στην συνοικία της Νέας Σμύρνης, ανακοίνωνε τα «σημαντικά βήματα» που έχουν γίνει για την «εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων».
Ο κ. Καλογιάννης, τηρώντας απαρέγκλιτα την βασική φιλοσοφία που διέπει ολόκληρη την μέχρι σήμερα διοικητική του ταυτότητα, μιλάει χωρίς να πράττει. Αυτό είναι το πρώτο στάδιο της φιλοσοφίας του. Το δεύτερο είναι να βαφτίζει τα ελάχιστα, ως «πρωτόγνωρα».
Κάπως έτσι έγινε με τις συνθήκες ασφαλείας στις σιδηροδρομικές γραμμές που διαπερνούν την πόλη, ή με την τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζει η συνοικία του Αγίου Γεωργίου, εκεί, όπου μετά από τόσους μήνες και τόσα θύματα, ο κ. Καλογιάννης ανακοίνωσε «θριαμβευτικά» πως η λύση είναι η κατασκευή δυο πεζοφάναρων(!), παράλληλα με το «πρωτόγνωρο» έργο της κατασκευής μιας… πλατείας ! .
Αδειάζοντας η κλεψύδρα του χρόνου για την δημοτική αρχή Καλογιάννη, γίνεται, πλέον, ξεκάθαρο στους πολίτες, πως με τα λόγια δεν λύνονται τα προβλήματα, καθώς επίσης, πως με τα λόγια, δεν γίνεται να αντιστραφεί η πραγματικότητα.
Οι πολίτες της Λάρισας περιμένουν, ακόμα, από τον κ. Καλογιάννη, να ανακοινώσει επίσημα, τα συγκεκριμένα μέτρα που έχει λάβει η δημοτική του αρχή για την ασφαλή διάβαση από τις σιδηροδρομικές γραμμές του ΟΣΕ , ώστε η πόλη να μην θρηνήσει νέα θύματα . Περιμένει, επίσης, τα αποτελέσματα όλων των συζητήσεων με το αρμόδιο υπουργείο, καθώς και τη διοίκηση του ΟΣΕ, για την μακροχρόνια, οριστική λύση του προβλήματος.
Οι κάτοικοι της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου, περιμένουν, από τον κ. Καλογιάννη να αναλάβει ο ίδιος τις πρωτοβουλίες των επαφών που χρειάζονται, σε κεντρικό επίπεδο, και παράλληλα να δώσει την εντολή που χρειάζεται ώστε να προχωρήσει η μελέτη της ανατολικής παράκαμψης της πόλης, με στόχο την οριστική λύση του προβλήματος.
Ο δήμαρχος Λαρισαίων θα έπρεπε να γνωρίζει, μετά από τέσσερα χρόνια, πως δεν μπορεί να ευθύνεται, μόνο και πάντα, το παρελθόν. Οι πολίτες, ψηφίζοντας μια νέα δημοτική αρχή, δίνουν, ουσιαστικά, εντολή λύσης των προβλημάτων, είτε αυτά είναι χρόνια, είτε ολίγων ημερών.
Η Λάρισα δικαιούται και αξίζει μια ολοκληρωμένη στρατηγική αντιμετώπισης των προβλημάτων υποδομής της, πέραν των έργων βιτρίνας στο κέντρο της.
Οι πολίτες πλέον γνωρίζουν πως το «πρωτόγνωρο έργο» είναι το καμουφλάζ της ήσσονος προσπάθειας.