Στα πλαίσια της επίσκεψης της ομάδας των Γερμανών σπουδαστών στη Λάρισα, οι κ. Μ. Λέρχερ και Α.Αλεξίου θα προσφέρουν ένα ρεσιτάλ πιάνου στο κοινό της Λάρισας και ειδικά στα μέλη του συλλόγου φίλων της ΣΟΝΔΛ. 

Το πρόγραμμα του ρεσιτάλ θα περιλαμβάνει έργα για σόλο πιάνο των:  Ν. Αστρινείδη, F. Poulenc, C. Debussy και L v Beethoven.

Εξ’ άλλου οι φιλοξενούμενοι σπουδαστές από τη Γερμανία θα παρουσιάσουν στην αίθουσα του ΔΩΛ ένα πλούσιο πρόγραμμα την Πέμπτη 24 Μαρτίου και ώρα 20:00, με κομμάτια για πιάνο, βιολί, τρομπέτα, κλαρινέτο και κιθάρα.

Το ΔΩΛ σε συνεργασία με τη σχολή μουσικής  Berufsfachschule fur Musik Bad Königshofen διοργανώνει μια ανταλλαγή σπουδαστών και εκπαιδευτικών. Μετά απο πρόταση του καθηγητή Μίκαελ Λέρχερ της ανωτέρω σχολής, μια ομάδα 5 σπουδαστών του BK θα φιλοξενηθεί από οικογένειες σπουδαστών του ΔΩΛ για μια εβδομάδα, από 21/3 έως 25/3. 

Κατά την παραμονή τους εδώ οι Γερμανοί σπουδαστές θα διδαχθούν από καθηγητές του ΔΩΛ των ειδικοτήτων τους (πιάνο, βιολί, κλαρινέτο, κιθάρα και τρομπέτα) και θα συμμετάσχουν σε συναυλίες στη Λάρισα και στα Τρίκαλα.

Αντίστοιχα 5 σπουδαστές του ΔΩΛ θα φιλοξενηθούν στο Bad Königshofen από 24/4 έως 29/4 και θα διδαχθούν εκεί. 

Η σχολή  βρίσκεται στη Βαυαρία, και εδώ και δύο δεκαετίες έχει δεχθεί αρκετούς σπουδαστές του ΔΩΛ οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν και καθοδηγήθηκαν για τις περαιτέρω σπουδές τους, βρίσκοντας το δρόμο για την επαγγελματική τους επιτυχία.

Τα παιδιά από το Bad Königshofen θα συνοδεύονται από τους καθηγητές Μίκαελ Λέρχερ Μπριγκίτε Σμίτ και το διευθυντή της σχολής Έρνστ Έστραϊχερ Με την ευκαιρία της παραμονής του εδώ ο Έρνστ Έστραϊχερ θα πραγματοποιήσει σεμινάριο διεύθυνσης μπάντας και χορωδίας στο ωδείο.

Οι Λαρισαίοι σπουδαστές θα συνοδεύονται από το διευθυντή Απόστολο Αλεξίου και την καθηγήτρια μονωδίας Βασιλική Ποζίδου.