Σειρά επισκέψεων και επαφών με επιτελικά στελέχη της 1ης Στρατιάς, του ΑΤΑ, του Ελληνικού Στρατηγείου Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου στη Λάρισα, είχε από το πρωί ο Αν. Υπουργός Άμυνας κ. Παναγιώτης Ρήγας.
Ο κ. Ρήγας μιλώντας στους επιτελείς της 1ης Στρατιάς συνέστησε νηφαλιότητα, υπομονή κι επιμονή απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας καθώς ο πόλεμος είναι το έσχατο σημείο επιλογής αφού κανείς δεν βγαίνει κερδισμένος, αντιθέτως, χάνει η κοινωνία, η οικονομία, χάνουν όλοι.
«Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της συμμάχου χώρας, είναι ο βέλτιστος για να μην δημιουργούνται προβλήματα» τόνισε ο αν. Υπουργός Άμυνας.
Ο κ. Ρήγας ανακοίνωσε πως έως το τέλος Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η καταβολή των αναδρομικών που οφείλονται σε στρατιωτικούς καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο.
Επίσης έκανε αναφορά στην σπουδαιότητα και συμβολή της Εθνοφυλακής στη φύλαξη των συνόρων, παρατήρησε όμως πως θα πρέπει να γίνεται αυστηρότερος έλεγχος των ατόμων που υπηρετούν σε αυτές τις θέσεις, προκειμένου να αποφευχθούν «φασιστικά και ναζιστικά φαινόμενα» όπως συνέβη πρόσφατα με την καταδίκη εθνοφρουρού για εγκληματικές ενέργειες.

«Δεν έχουμε καμία συμμετοχή σε επιχειρησιακές δράσεις της Αμερικής» διαβεβαίωσε ο Υπουργός αναφερόμενος στις επικρίσεις που ακολούθησαν την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της 110 Π.Μ. και του Στεφανοβικείου από Αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις, λέγοντας πως αυτό συμβαίνει στο πλαίσιο των υποχρεώσεών μας εντός του ΝΑΤΟ.
Ο αν. Υπουργός κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί, καθώς δεν συνάδει σε υπεύθυνη αντιπολίτευση. «Ατύχησε ζητώντας συνεχώς εκλογές» η ΝΔ, είπε χαρακτηριστικά, και «είναι βαθιά αντικοινωνική, σε βάρος του ελληνικού λαού». Το σημαντικό για την κυβέρνηση είναι ότι η επόμενη ημέρα θα είναι διαφορετική, αφού έχουμε περάσει από το δύσκολο στάδιο των μνημονίων, σημείωσε και εκτίμησε πως οι πολίτες θα δείξουν στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2019 την θετική τους διάθεση απέναντι στην κυβέρνηση.
Τον κ. Ρήγα υποδέχθηκαν μεταξύ άλλων, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Διοικητής 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Αρχηγός ΑΤΑ αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, στο 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο ενημερώθηκε από Υποδιοικητή κ. Κων/νο Βαβλιάκη, ενώ στις επισκέψεις τον ακολούθησε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Παπαδόπουλος.

ert.gr