Τις 4.500, που ήταν και ο αρχικός στόχος των διοργανωτών, προσεγγίζουν οι συμμετοχές στους αγώνες επί δημοσίας οδού της Λάρισας την Κυριακή 27 Μαρτίου, που είναι και ο πρώτος της φετινής σειράς Run Greece του ΣΕΓΑΣ, που υλοποιεί σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με μεγάλο χορηγό την WIND.

Ο ρυθμός εγγραφών στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας είναι εντυπωσιακός και οι λίγες θέσεις που απομένουν, στα 5 και 10χλμ, θα είναι διαθέσιμες μέχρι σήμερα Τετάρτη 23 Μαρτίου. Οι θέσεις στον αγώνα παιδιών έχουν ήδη κλείσει.

Οι συμμετοχές σε σχέση με το 2015 αυξήθηκαν κατά 1.000 περίπου, καθώς 3.598 συνολικά δρομείς όλων των ηλικιών δηλώθηκαν πέρσι στον αγώνα της Λάρισας, αριθμός που δείχνει τη στροφή των πολιτών προς την άθληση, έναντι 2.653 το 2014 και 1.938 στην πρώτη διοργάνωση του 2013.

Ο Αγώνας Run Greece στην Λάρισα αγκαλιάστηκε από όλους τους φορείς της πόλης και της Περιφέρειας, είναι πλέον θεσμός και σε αυτόν συνεισφέρουν, πολίτες σε κάθε τομέα και κάθε ειδικότητα όπως και οι άνθρωποι του αθλητισμού, παλιοί πρωταθλητές και μεταξύ των άλλων, οι Δημότσιος, Βανακάρα, Κασσάρος, Χαλίτσιος κ.α. οι οποίοι θα συμμετάσχουν και στον αγώνα.

Την Κυριακή το πρωί ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Κώστας Αγοραστός θα φορέσει τα αθλητικά του και θα βρεθεί στην εκκίνηση των 5 χλμ μαζί με χιλιάδες άλλους επώνυμους και ανώνυμους πολίτες.

Οι αγώνες του Run Greece 2016 φιλοξενούνται σε έξι πόλεις που είναι: Λάρισα 27 Μαρτίου, Ηράκλειο 17 Απριλίου, Ιωάννινα 8 Μαΐου, Καστοριά 15 Μαΐου, Αλεξανδρούπολη 25 Σεπτεμβρίου και Πάτρα 9 Οκτωβρίου. 

zougla.gr