Στην έναρξη των διαδικασιών της διημερίδας με θέμα «Θρησκευτική-Εκκλησιαστική Διπλωματία στον 21ο αιώνα - Αποτύπωση Αρχών Πολιτικής και προτάσεις χάραξης Στρατηγικής για την άσκηση Θρησκευτικής και Εκκλησιαστικής Διπλωματίας», που διοργανώνεται από το Υπουργείο Εξωτερικών, παρευρέθηκε η βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Λάρισας Άννα Βαγενά.
Οι συμμετέχοντες στη διημερίδαθα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολύ ενδιαφέρουσες συνεδρίες με θέματα που αφορούν τις διορθόδοξες σχέσεις, τη διαθρησκειακή, μορφωτική και εκκλησιαστική διπλωματία, τις πανανθρώπινες αξίες, καθώς και τον ρόλο της Εκκλησίας στη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής και την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, τον μοναχισμό και τη διασπορά – ιεραποστολή.
Η Άννα Βαγενά επαίνεσε τη συνεισφορά της Εκκλησίας στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων και τηδιπλωματία που αυτήασκεί προκειμένου να χτιστούν γέφυρες ειρήνης ανάμεσα στους λαούς και «ασπίδες» απέναντι σε κάθε μορφή τρομοκρατίας, μίσους και ασέβειας απέναντι στο διαφορετικό.
Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β΄, καθώς και ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ το παρών έδωσαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας από όλον τον κόσμο.