Τα Αρχεία διηγούνται και ζωγραφίζουν… και περιμένουν τις μαθητικές δημιουργίες.

Στο τέλος Μαρτίου λήγει ο 2ος μαθητικός διαγωνισμός των ΓΑΚ Λάρισας, και στις 14 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο η εκδήλωση παρουσίασης των νικητών και των έργων όλων των συμμετεχόντων.

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας και το Εργαστήρι Ζωής του ΟΚΑΝΑ εμπιστεύονται τη δράση των Γενικών Αρχείων Λάρισας και προσφέρουν και φέτος μαθήματα ζωγραφικής και δημιουργικής γραφής για τους πρώτους νικητές. 

Εκπαιδευτικοί και γονείς καλούνται  να αναζητήσουν τα 18 τεκμήρια στη σελίδα της υπηρεσίας στο facebook στο άλμπουμ «Τεκμήρια 2ου διαγωνισμού», ακόμη και αν δεν είναι χρήστες της εφαρμογής, και να δώσουν  την ευκαιρία στους μαθητές να έρθουν σε επαφή με την τοπική ιστορία.

Οι νεαροί μελετητές θα ανακαλύψουν γεγονότα που επηρέασαν λίγο ή περισσότερο τη ζωή στην περιοχή, και θα προσθέσουν τις δικές τους ιδέες και καλλιτεχνικές ικανότητες για να δημιουργήσουν νέες εντυπωσιακές ιστορίες και εικόνες.  

Η πρόσκληση του διαγωνισμού και οι οδηγίες συμμετοχής βρίσκονται στα σχολεία, αλλά και στη σελίδα της Κεντρικής Υπηρεσίας των ΓΑΚ www.gak.gr και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν διευκρινίσεις στο mail@gak.lar.sch.gr και στο τηλ. 2410 281425.