Σύσκεψη ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινάει την 1η Μαΐου πραγματοποιήθηκε σήμερα  στις εγκαταστάσεις της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας, παρουσία του κ. Υπαρχηγού Επιχειρήσεων, Αντιστρατήγου κου Βασιλείου Ματθαιόπουλου και του Συντονιστή Επιχειρήσεων με έδρα τη Θεσσαλονίκη, Υποστρατήγου κου Ναθαναήλ Ρήγα.
Σε δηλώσεις του ο κ. Βασίλης Ματθαιόπουλος επεσήμανε τα εξής: «Σήμερα ήρθαμε στη Λάρισα για να πάρουμε μέρος στη σύσκεψη της Περιφέρειας, καλώντας όλους τους διοικητές για να προετοιμαστούμε ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, για να βελτιώσουμε κάποια πράγματα και να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε καλύτερα. Είμαστε ικανοποιημένοι από την αντιμετώπιση των περιστατικών στη Θεσσαλία, άλλωστε για αυτό βρισκόμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε τυχόν προβλήματα και να επιδιώξουμε να τα λύσουμε. Οι συσκέψεις που έγιναν και συνεχίζονται να γίνονται, έχουν αυτό τον σκοπό. Ξεκινήσαμε από την Αλεξανδρούπολη, τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη, σήμερα στη Λάρισα και αύριο στη Λαμία και μετά θα πάμε και στις υπόλοιπες περιφέρειες».
Σε ότι αφορά το προσωπικό και τον εξοπλισμό, ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος τόνισε ότι «είμαστε σε καλό στάδιο,  θα κοιτάξουμε από την ημέρα που ξεκινάει η αντιπυρική περίοδος να οργανώσουμε και τα πεζοπόρα τμήματα. Σε κάποιες υπηρεσίες υπάρχουν ελλείψεις σε κάποιες άλλες είμαστε σε καλό στάδιο, όλα αυτά τα εξετάζουμε κοιτάζοντας να κάνουμε το καλύτερο».
Τελειώνοντας ο κ. Ματθαιόπουλος και αναφερόμενος στην καταστολή των δασικών πυρκαγιών, υποστήριξε πώς, «όλοι οι πολίτες χρειάζονται και όλοι οι φορείς, σύμφωνα με τη 12030, αστυνομία, στρατός, δασαρχείο, πολιτική προστασία, δήμοι, περιφέρειες, πρέπει να συνεργαζόμαστε γιατί οι φωτιές όταν παίρνουν διαστάσεις  έχουμε μεγάλες καταστροφές. Άρα, λοιπόν  και για την πρόληψη και την καταστολή πρέπει να δούμε πολλά θέματα».

ert.gr