Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις βρίσκονται οι φοιτητές του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας στη Λάρισα τις τελευταίες μέρες.

Συγκεκριμένα  χθες, οι φοιτητικοί σύλλογοι ΣΤΕΦ και ΣΕΥΠ προχώρησαν σε 3ωρο αποκλεισμό του ιδρύματος για να γίνουν γνωστά τα αιτήματα τους και να αναδειχθεί η κατάσταση που υπάρχει στα τμήματα.

Καθ όλη τη διάρκεια του αποκλεισμού έγινε συζήτηση από τα μέλη των ΔΣ των συλλόγων με όλους τους φοιτητές για την τραγική κατάσταση που υπάρχει στο ίδρυμα, με την έλλειψη καθηγητών, με την κατάσταση στις εργαστηριακές ομάδες και κυρίως για το μέλλον και το αντίκρισμα των πτυχίων παλιών και νέων τμημάτων.

Επιπλέoν, έγινε συζήτηση και για τα σχέδια της Κυβέρνησης της ΝΔ που έρχονται μέσα από το "αναπτυξιακό" νομοσχέδιο με την εξίσωση πτυχίων ιδιωτικών κολεγίων και πανεπιστημίων.

Επίσης, έγινε ενημέρωση για το κοινό σχέδιο δράσης των συλλόγων το επόμενο διάστημα με κορύφωση την συμμετοχή στο Πανελλαδικό Φοιτητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα την Πέμπτη 31/10.

Με βάση αυτό τον σχεδιασμό οι φοιτητές την ίδια μέρα συμμετείχαν στο συλλαλητήριο μαζί με το εργατικό κέντρο Λάρισας που έγινε στην κεντρική πλατεία της Λάρισας απέναντι στο "αναπτυξιακό" νομοσχέδιο της Κυβέρνησης.

Το πρόγραμμα δράσης των συλλόγων:

•    Συνεχίζουμε τις ενημερωτικές συνελεύσεις στα τμήματα με δημιουργία επιτροπών αγώνα.

•    Νέα Γενική Συνέλευση ΣΤΕΦ την Τετάρτη 30/10 στη 13:00 (μεγάλο Αμφιθέατρο).

•    Συμμετοχή στο πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 31/10 στην Αθήνα. Αμέσως μετά προχωράμε σε πανελλαδικό συντονισμό των συλλόγων των πρώην ΤΕΙ.

•    Παρασκευή 1/11 στη 13:00 πανθεσσαλική κινητοποίηση στην Σύγκλητο του Π.Θ.

•    Δευτέρα 4/11 φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Λάρισας.

•    Κυριακή 10/11 Συμμετέχουν στην πανελλαδική συνάντηση του ΜΑΣ.