Σε κινητοποίηση βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα 110 κρατούμενοι της Γ’ πτέρυγας των φυλακών Λάρισας, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησης και το κόψιμο των αδειών και αναστολών.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της σελίδας οι κρατούμενοι βρίσκονται σε αναβρασμό μετά και το θάνατο 26χρονου συγκρατούμενου τους στις αρχές του μήνα, ενώ κλιμακώνουν τα τελευταία 24ωρα την κινητοποίησή τους κρατώντας ανοιχτά προαύλια και κελιά από τις 08.00 έως τις 20.00, περιγράφοντας μάλιστα σε σχετική τους ανακοίνωση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου «απολυταρχικές λογικές που επικρατούν στη φυλακή».
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι 110 κρατούμενοι ζητούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τη διεύθυνση των φυλακών αλλά και συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου Δικαιοσύνης, ειδάλλως προειδοποιούν πως θα προχωρήσουν και σε περαιτέρω κλιμάκωση αυξάνοντας κάθε εβδομάδα τη διαμαρτυρία τους κατά μία ώρα.
Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη κινητοποίηση των κρατουμένων, αφού κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα οι κρατούμενοι προχώρησαν και πάλι σε ανάλογη κινητοποίηση καταλήγοντας να κοιμούνται στους διαδρόμους της φυλακής και αρνούμενοι να μπουν στα κελιά τους.
Εξάλλου σε μια κίνηση αλληλεγγύης 142 κρατούμενοι της Α’ πτέρυγας των φυλακών Λάρισας εξέφρασαν με κείμενό τους τη συμπαράστασή τους στους συγκρατουμένους της Γ’ πτέρυγας ζητώντας επίσημες δεσμεύσεις από τη διεύθυνση των φυλακών αλλά και το αρμόδιο υπουργείο, ενώ παράλληλα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους και στην έγκλειστη Π. Ρούπα.
paidis.com (Ειρήνη Παπουτσή)