Με απόφαση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννης Ταφύλλης υπέβαλε χθες την παραίτησή του από το Υπουργείο Άμυνας και από σήμερα αναλαμβάνει καθήκοντα γενικού γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής. Σημειώνεται πως ο κ. Ταφύλλης είχε διατελέσει γενικός γραμματέας στον Δήμο Λαρισαίων.

Η συγκεκριμένη γραμματεία συστάθηκε με νόμο που ψηφίστηκε μόλις τον περασμένο Μάιο και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων στις αρμοδιότητές της την κατάρτιση πενταετούς Σχεδίου για την Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική και την υποβολή του στον πρωθυπουργό προς έγκριση, την εξειδίκευσή του ανά μέτρο και δράση και ανά υπουργείο την παρακολούθηση της εφαρμογής του.

Επιπλέον θα έχει την παρακολούθηση, αξιολόγηση, συντονισμό όλων των έργων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, που υλοποιούν φορείς του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Η θέση θεωρείται από τις πιο κρίσιμες για την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης και ο Λαρισαίος, πρώην αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας, θα αναφέρεται απ΄ευθείας στον πρωθυπουργό.