«Το περιβόητο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης έγινε εφιάλτης στα όνειρα εκατομμυρίων Ελλήνων για μία καλύτερη ζωή.
Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα καταγράψουν τον χώρο της ΔΕΘ ως μνημείο ψεύδους και εξαπάτησης ενός λαού, από τους σημερινούς κυβερνώντες».
Τα παραπάνω επεσήμανε μεταξύ άλλων ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ.ΧρήστοςΚέλλας, στο πλαίσιο επαφών που είχε στο Στόμιο και το Ομόλιο με κατοίκους της περιοχής.
Αφουγκραζόμενος τον προβληματισμό των αγροτών και των αλιέων της περιοχής για τη διαρκή οικονομική αφαίμαξή τους τόσο φορολογικά, όσο και ασφαλιστικά, αλλά και μέσω του κόστους παραγωγής με παράλληλη ελεύθερη πτώση των τιμών στα προϊόντα τους, ο Λαρισαίος πολιτικός  κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «σε πλήρη αντιδιαστολή με τα υπεσχεθέντα, συμπεριέλαβε στην ατζέντα της υπερφορολόγησης και τον πρωτογενή τομέα, στραγγίζοντας κυριολεκτικά από ρευστότητα το μοναδικό κλάδο που μαζί με τον τουρισμό, προσφέρει εθνικό πλούτο μέσα στην κρίση.
Από την περίφημη δήλωση του πρωθυπουργού “όσο υπάρχει Μνημόνιο δεν υπάρχει προοπτική για τον αγρότη” και τις υποσχέσεις για φοροελαφρύνσεις, μέχρι την βαρύτατη φορολόγηση ακόμη και των επιδοτήσεων με παράλληλο πολλαπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών και τσεκούρωμα των συντάξεων, δύο αχρείαστα μνημόνια δρόμος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κέλλας.
«Τα αλλεπάλληλα χαράτσια σε βάρος των αγροτών, πλήττουν σοβαρά την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της χώρας μας και υπονομεύουν το σύνολο της εθνικής προσπάθειας για έξοδο από την κρίση.

Είναι προφανώς τα χρήματα που έχει ανάγκη ο κ. Τσίπρας προκειμένου να τάζει νέες θέσεις στο δημόσιο, με στόχο τη δημιουργία ενός κομματικού στρατού που θα τον διατηρήσει στην εξουσία», συνέχισε ο Λαρισαίος βουλευτής.
Τέλος, κατά τη συνάντηση του αν. Τομεάρχη Παιδείας της ΝΔ, με κατοίκους του Ομολίου και του Στομίου, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αναγκαιότητα δημιουργίας πλήρους κόμβου στη Ραψάνη, στο τμήμα της νέας Εθνικής Οδού αλλά και ολοκλήρωσης της σήμανσης που σήμερα είναι ελλιπής προς τα παράλια των Δήμων Αγιάς και Τεμπών, θέματα που έφερε ο κ. Κέλλας στη Βουλή, με ερώτησή προς τον αρμόδιο Υπουργό.
Ακόμη, οι αλιείς της περιοχής έθεσαν το αίτημα επέκτασης του λιμενοβραχίονα και εμβάθυνσης στο λιμάνι του Στομίου.
Παρόντες στις συναντήσεις του Λαρισαίου πολιτικού μετά τον εκκλησιασμό του στην Παναγία Μπέη Ομολίουγια το Γενέσιο της ΥπεραγίαςΘεοτόκου, ιερουργούντος  του εφημερίου π. Δημητρίου Φακή, ήταν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Δήμου Αγιάς κ. Γιώργος Γιάνναρος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γρηγόρης Καλαγιάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι κκ. Αθανάσιος Ι. Ολύμπιος και Ρίζος Αγγελακόπουλος και ο πρώην Δήμαρχος Ευρυμενών κ. Δημήτρης Τσιτσές.