Με μια σειρά προγραμματισμένων εκδηλώσεων που ξεκινούν από τις 25 Απριλίου και κορυφώνονται την Πρωτομαγιά, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας τιμά την εργατική Πρωτομαγιά.
Οι εκδηλώσεις αυτές περιλαμβάνουν αναλυτικότερα τις εξής δράσεις:
25-27 Απριλίου: Αγώνες ποδοσφαίρου σωματείων
26 Απριλίου: Αντιπολεμική συναυλία, 8.30 μ.μ, Κεντρική Πλατεία
27 Απριλίου: Εκδήλωση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο – 7.30 μ.μ, ΕΚΝΛ
28 Απριλίου: Προβολή ταινίας, 8.30 μ.μ, ΕΚΝΛ
Δευτέρα 1η Μάη, απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ στην Κεντρική Πλατεία.
Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου «τα συνδικάτα που συγκροτούμε το ΠΑΜΕ, τιμούμε την πρωτομαγιά δυναμώνοντας την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία μαζί με τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώνεις των χωρών της ευρύτερης περιοχής, να απαιτήσουμε:
Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανείς φαντάρος έξω απ’ τα σύνορα.
Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
Όχι στην αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.
Να κλείσει η βάση της Σούδας. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και Ε.Ε.
Συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματός μας. Βαδίζουμε τον ίδιο δρόμο που χαράχτηκε από το Σικάγο του 1886, τη Θεσσαλονίκη του 1936, από τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή, από τις χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές μέχρι τις μέρες μας!
Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, με την κοινωνική – λαϊκή συμμαχία μας, προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης».