Σεισμός 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ χτύπησε την πόλη της Λάρισας με υλικές ζημιές αλλά και θύματα να αναφέρονται σε διάφορες περιοχές αλλά και σε κλινικές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της πόλης.
Αυτό ήταν το σενάριο της τριπλής άσκησης ετοιμότητας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας στο πλαίσιο εφαρμογής των επιχειρησιακών σχεδίων εκτάκτων Αναγκών «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ» και «ΠΕΡΣΕΑΣ» του Ε.Κ.ΕΠ.Υ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το σενάριο συμπεριλαμβάνεται και απεγκλωβισμό ασθενών από το νοσοκομείο ενώ σε αυτή συμμετείχαν Αστυνομία, Πυροσβεστική, καθώς και δυνάμεις του στρατού και ΕΚΑΒ.
Τόσο η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου όσο και της PΠυροσβεστικής τόνισαν την ανάγκη να είναι όλες οι Δυνάμεις έτοιμες για κάθε περίπτωση, συμπληρώνοντας βέβαια ότι καλό θα είναι να μην έρθουν στο προσκήνιο τέτοιου είδους περιστατικά. Από την άλλη βέβαια, το πρόγραμμα της άσκησης ανέφερε ως ώρα έναρξης τη 1:30 μετά το μεσημέρι, ωστόσο ξεκίνησε στις 2:30 μετά το μεσημέρι, λόγω καθυστέρησης των αξιολογητών του Ε.Κ.ΕΠ.Υ, οι οποίοι βρέθηκαν στον Βόλο, μιας και εκεί πραγματοποιήθηκε παρόμοια άσκηση.

thessaliatv.gr (Χρυσόστομος Τρίμμης)