Σεμινάρια  σύγχρονου χορού, Φλαμέγκο, αυτοσχεδιασμού και τεχνικής FELDENKRAIS, θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Ο Μύλος Χορεύει», που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων με τον καλλιτεχνικό συντονισμό της ομάδας χορού OFF ART.
Συγκεκριμένα:
Σάββατο 29/4
12:00-13:30 Σύγχρονος Χορός (τεχνική Flying low) – Αλέξης Τσιάμογλου (Rough cut )
Το μάθημα επικεντρώνεται στη σχέση μας με το πάτωμα σύμφωνα με τις αρχές της τεχνικής Flying low του David Zambrano. Μέσα από απλά κινητικά μοτίβα θα δούμε πώς μπορούμε να κινούμαστε προς και από το πάτωμα γρήγορα και αποτελεσματικά, χρησιμοποιώντας το κέντρο και τα άκρα μας σε συνδυασμό με την αναπνοή.
Ο Αλέξης Τσιάμογλου είναι χορευτής, χορογράφος και video artist. Από το 2008 έχει συνεργαστεί με ομάδες, χορογράφους και σκηνοθέτες όπως Sinequanon, Default, 50 Collective, David Zambrano, Λία Τσολάκη, Γιάννη Παρασκευόπουλο σε παραγωγές για το Φεστιβάλ Αθηνών, το Ίδρυμα Ωνάση, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το ΚΘΒΕ κα.
Τιμή 10 ευρώ
13:30-15:00 Εισαγωγή στο Φλαμένκο- Νιόβη Μπένου (Rough cut )
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από τον κινησιολογικό και ρυθμολογικό κώδικα του χορού flamenco στην πιο απλή του μορφή μέσα από βασικές ασκήσεις ρυθμού και τοποθέτησης του σώματος.
Η Νιόβη Μπένου μαθήτευσε για 4 χρόνια στη Σεβίλλη στη Fundación Cristina Heeren, Academia Alicia Márquez και κοντά σε μεγάλους δασκάλους όπως Manuela Reyes, Pilar Ortega, Leonor Leal, Ursula Lopez κ.ά.
Ιδρυτικό μέλος του Studio Flamenco Pellizco στη Θεσσαλονίκη όπου παραδίδει μαθήματα και σεμινάρια ανά την Ελλάδα. Έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με το μουσικό σχήμα Motel Selenik και αποτελεί σταθερό μέλος του σχήματος Caja Secreta πραγματοποιώντας εμφανίσεις σε σημαντικά φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις (Δημήτρια Θεσσαλονίκης, Sani festival, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης κ.ά).
Τιμή 10 ευρώ
Τα δύο σεμινάρια 15 ευρώ
18:00-20:30 Feldenkrais -Στέλλα Τοπαλίδου (Uplift Somatics-Θεσσαλονίκη)
Η μέθοδος Feldenkrais είναι μια μέθοδος σωματικής επανεκπαίδευσης που πήρε το όνομα του ιδρυτή της, Moshe Feldenkrais. Χρησιμοποιεί ήπιες εξερευνητικές κινήσεις που περιλαμβάνουν σκέψη, αίσθηση, συναίσθημα και φαντασία και την κατευθυνόμενη προσοχή για να βελτιώσει το εύρος και την ποιότητα της κίνησης και τη γενικότερη λειτουργικότητα του ανθρώπου.
Η Στέλλα Τοπαλίδου είναι δασκάλα της μεθόδου Feldenkrais και ασκεί τη σωματική πρακτική του Shiatsu. Είναι ψυχολόγος και κοινωνική ερευνήτρια και ζει στη Θεσσαλονίκη.
18 ευρώ
Κυριακή 30/3
12:00-13:30 Σύγχρονος χορός – Κωνσταντίνος Γεράρδος (Vis Motrix)
Χρησιμοποιώντας την αρχιτεκτονική δομή του σώματος θα γνωρίσουμε τη μηχανική της κίνησης και μέσα από χορογραφικές συνθέσεις θα βιώσουμε τη συνεχόμενη ροή της, την επίδραση  που έχει η βαρύτητα στην κίνηση και το πώς οργανώνεται το σώμα μας κατά τη διάρκεια της χορογραφίας έτσι ώστε να αποκτήσουμε την ευελιξία και την ικανότητα να εκτελούμε  απαιτητικές/ακροβατικές κινήσεις.
Τιμή 12 ευρώ
13:30-15:00 Αυτοσχεδιασμός- Κωνσταντίνος Γεράρδος –ζωντανή μουσική: Θανάσης Γκαμαράζης
Στο σεμινάριο θα δουλέψουμε ερωτήματα όπως: Τι είναι αυτοσχεδιασμός;
Πώς ξεκινώ έναν αυτοσχεδιασμό; Ποια είναι τα «εργαλεία» που χρησιμοποιώ για να αυτοσχεδιάσω; Από πού αντλώ ερεθίσματα κατά τη διάρκεια ενός αυτοσχεδιασμού;
Ο Κων/νος Γεράρδος αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και από την Ανώτερη Επαγγελματική σχολή του Δήμου Σταυρούπολης. Συνεργάστηκε  με πολλούς χορογράφους. Το 1989 έγινε δεκτός στο χοροθέατρο του ΚΘΒΕ και τo 2001 ιδρύει την ομάδα χορού VIS MOTRIX της οποίας είναι καλλιτεχνικός διευθυντής και χορογράφος. Συνεργάζεται ως χορογράφος σε θεατρικές παραστάσεις με το ΚΘΒΕ, το Εθνικό Θέατρο, το ΝΕΟ ΘΕΑΤΡΟ, και με τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας και Βέροιας κά.
Τιμή 12 ευρώ
Τα δύο σεμινάρια 17 ευρώ
Μύλος του Παππά, κεντρικό κτίριο - 2ος όροφος
Γεωργιάδου 53, Λάρισα
Τηλ. κρατήσεων: 6932853971 & 2410614449